Mladenci otkazali vjenčanje i zadržali poklone od 30.000 dolara

Jedna buduća mlada razbijesnila je svoje prijatelje i porodicu kada je otkrila da ona i njen vjerenik otkazuju svadbenu proslavu, ali da zadržavaju 30.000 dolara dobacija koje su dobili na poklon - prije nego što su tražili još novca za organizovanje druge proslave.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 21:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Korisnici društvenih mreža su ostali u šoku kada je postao viralan Fejsbuk post žene po imenu Pem, koja je obavijestila svoje zvanice o promjeni plana.

- Poslije mnogo suza i razgovora sa članovima porodice, odlučili smo da odložimo naše predstojeće zimsko vjenčanje. Naknadno ćemo vas obavijestiti kada se odlučimo za novi datum - napisala je.

Mlada se, zatim, svima zahvalila na velikodušnim ranim donacijama u njihov svadbeni fond, ali je jasno stavila do znanja da nema namjeru da vrati poklone.

- Ne brinite, prikupljenih 30.000 dolara neće biti potrošeno uzalud, već ćemo ih upotrebiti za medeni mjesec u narednim mesecima. Kada budemo povratili finansijsku stabilnost i kada budemo mirni u srcima, zakazaćemo novi datum vjenčanja i ponovo otvoriti fond za dalje poklone. Svadbe su skupe - zaključila je Pem.

Ona je otišla i korak dalje i najavila da će otvoriti fond za poklone na Amazonu ukoliko neko bude želeo da im pokloni nešto za medeni mjesec.

- Da li je ovo j*bena šala?! Nakon što ste prikupili 30.000 odlučili ste da otkažete vječanje i sve potrošite na sebe? - pitao je jedan od članova mladoženjine porodice.

Jedna od mladinih prijateljica bila je ubijeđena da je u pitanju šala.

- Lijepo sam vam rekla da ne treba da pijete preko dana. Da li je stvarno otkazano vjenčanje? Već sam tražila slobodan 1. decembar i to je za manje od mjesec dana - napisala je.

Jedan od prijatelja imao je manje razumijevanja, pa im je poručio da "odj*bu", a onda se ponovo oglasila Pem kojoj nije bilo jasno zašto je "svi napadaju".

- Osjećam se napadnuto. Vi ste odlučili da nam poklonite novac i možemo sa njim da uradimo šta god želimo - dodala je Pem, ali je samo izazvala novi lavinu kritika ljudi koji su je nazvali "pohlepnom".

Komentari: 0

Novi komentar