Afera trese Srbiju

Špijunska afera: Ruski obavještajac je van Srbije, snimak autentičan (VIDEO)

Ruski obavještajac Georgij Kleban sa snimka je sada van Srbije, rekao je večeras Relja Željski, načelnik Uprave za analitiku BIA.
Objavljeno: 20. 11. 2019 - 21:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Spijunska afera: Ruski obavjestajac je van Srbije, snimak autentican (VIDEO)
screenshot

Željski je potvrdio za RTS i da domaće bezbjednosne službe znaju identitet osobe nazvane "visokim zvaničnikom sa oficirskim činom", kao i šta je bio predmet trgovine, ali nije želio da o tome govori, jer se time zadire u "osjetljivu teritoriju operativnog prikupljanja i analiziranja podataka".

BIA je ranije danas potvrdila da je snimak autentičan. Željski je rekao da su scene koje se vide na snimku “česte u obavještajnim krugovima” i da domaće obaveštajne službe sklapaju mozaik sa svim detaljima u vezi sa njim.

"Ovo je veoma realna situacija i začudili biste se koliko često se ona dešava na ulicama Beograda i drugih gradova svijeta", rekao je Željski, dodavši da scene grljenja agenta sa snimka "nisu neočekivane niti spektakularne".

 

Komentari: 3

grbalj

20. 11. 2019 - 23:39

U CEMU JE OVDJE SADA PROBLEM? GODINAMA SRBIJA DOBIJA LEGALNO I ILEGALNO BRATSKU NOVCANU POMOC OD RUSIJE.
Bratski

21. 11. 2019 - 03:49

Rusija fišti Srbiju kad pozeli
jak snimak

21. 11. 2019 - 08:31

Nesto sitno novca i flasu rakije u kesi he he he .Pa to i ja podjekad donesem kad idem u goste vamiliji . Dje mu pise da je Rus i GRU ? Ovo su mirno mogli odglumjet dvojica iz neprijateljskih sluzbi .Nit tona nit nista . Nasli dvojicu Roma i snimili u Picin park za 20 dinari .
Novi komentar