Pitanje svih pitanja

Ko je Srbin iz snimka sa "ruskim špijunom"?

Pozadina navodne špijunske afere biće u središtu temeljne istrage najviših bezbjednosnih struktura Srbije, pišu "Novosti".
Objavljeno: 21. 11. 2019 - 08:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavni akteri te afere su bivši zamjenik vojnog atašea Rusije akreditovan u Beogradu, pukovnik Georgij Viktorović Kleban, kao i navodni visoki službenik Srbije.

Kako navode "Novosti", operacije su vjerovatno naručene sa Zapada, a cilj je kompromitovanje odnosa zvaničnih Beograda i Moskve.

Identitet navodnog visokog službenika Srbije koji prima mito, a čiji je lik na snimku zamagljen, još je najveća nepoznanica u ovom slučaju.

Prema informacijama "Novosti", najvjerovatnije nije riječ o visokopozicioniranom oficiru, kako je u prvi mah objavljeno, pa čak ni o državnom službeniku.

Postoje čak indicije da je Klebanov kontakt samo prvi čovjek jednog skromnog proruskog udruženja koje djeluje u Srbiji.

Tokom jučerašnjeg dana pojavile su se i informacije da je snimak star dvije godine, a da je snimljeni Srbin civil koji je Rusima uz naknadu ustupao poslovne podatke, prenosi list.

Sagovornik "Novosti" iz bezbjednosnog sektora navodi da još nijesu poznati svi motivi ove operacije, ali da je vrlo moguće da je naručilac afere - na Zapadu.

Prema njegovim riječima, reperkusije te afere treba tražiti na terenu politike.

"Ovakve akcije najčešće se sprovode kako bi se poremetili medjudržavni odnosi, tako da je mogući motiv objavljivanja snimka narušavanje prijateljskih odnosa Srbije i Rusije", zaključuje on.

 

Komentari: 10

Goga

21. 11. 2019 - 08:53

Mi nemamo nadzorne kamere ,imali bi i mi dosta ovog materijala ,jer Rusi su korumpirali i naše nesretnike, kupuju medije,za tamj novac bore se df i millacic, to i ne kriju
kontra obavestajna

21. 11. 2019 - 09:31

A ko je napravio snimak ? Zapadne tajne sluzbe ? Zato je pokojni Sloba bio formirao desetine paralelnih sluzbi i svaku noc pucnjava i desetine mrtvih spijuna .
vojne baze

21. 11. 2019 - 11:50

Fabrikat Zapada isto kao i tkz "drzavni udar" u CG saciljem potpune okupacije Balkana .
He, he, he...

21. 11. 2019 - 12:28

... reče četnikoid i śede u Mercedes.
Bodin

21. 11. 2019 - 09:34

Vuk Brankovic uzima pare od rusa i izdaje Srbiju!To ce da uce djeca u skolama za 100 godina.
nereg

21. 11. 2019 - 10:11

Komentar Novosti je da Zapad finansira preko visokog ruskog zvanicnika visokog srpskog duznosnika, da radi protiv tog istog Zapada. JBT, sto bi oni rekli
Jovo

21. 11. 2019 - 11:09

Ne trebaju Rusi Srbima davati novac da rade za njih - oni to rade besplatno! Ipak, pitanje je zašto je Srbija izašla s ovom aferom / igrokazom preko gay Hrvatice, zašto je Vučić kao bolestan, zašto je Dodik kao popustio NATO-u..., opet se iza toga krije neka prevara! Naravno, Rus zna da ga BIA prati i snima i on je znajući za to dao novac izvjesnom Srbinu?! Mogući zaključak: Rusi pomažu BIA-i da "počisti" sustav koji je počeo curti prema Zapadu, pa su jednoga za primjer zajedno "spi**ili!"!
Cia Bia ruskaja agencija

21. 11. 2019 - 11:41

Снимак, на којем се види како наводно руски обавјештајац Георгије Клебан подмићује српског безбједњака, највјероватније је пустила америчка служба, пише „Блиц“. Према наводима тог листа, било је преко 50 покушаја да снимак угледа свјетлост дана, али је руска служба сваки до сада успјешно осујетила. „Сваки од сајтова који је објавио снимак био је оборен у рекордном року“, навео је извор листа.На видео снимку који је постављен на Јутјубу види се сусрет двојице мушкараца на паркингу у Земуну.
sustav jedavno suplaj

21. 11. 2019 - 12:00

Mores mislit kad je jos u komunisticko i Slobino vrijeme sef drzavne bezbjednosti radio za CIA a kako je sad kad im sjede direktno u generalstabu i u tajnim sluzbama .
Ljubitelj tutuša

21. 11. 2019 - 12:44

Vladi Vučića blizak medij Novosti izlazi sa pričom kojom pokušava ispeglati cio slučaj... da je snimak podvala "zapadnih službi"?! Možda... moguće da je u kesi samo flaša Stolničaje... i sve to Novosti kaleme na činjenici da se lik ovog drugog "ne vidi" pa je stoga cijeli snimak "namješten"...?! Pitanja - da li je ovaj što predaje kesu službenik ruskog GRU sa tim imenom? I dalje - kako će reagovati četnikoidi i infornbirovci kad se pušti originalni snimak tj bez zamagljivanja i bude se otkrio indentitet tog visokopozicioniranog srpskog zvaničnika?!
Novi komentar