Špijunska afera Ko je treća strana koja je sve snimila?

Ljuban Karan, potpukovnika KOS-a u penziji, izjavio za TV Prvu da je ono što se desilo u slučaju snimka ruskog obavještajca i srpskog službenika - špijunaža.
Objavljeno: 21. 11. 2019 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

To, prema njegovim riječima, nije dozvoljeno.

Karan je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, rekao da se iz snimka, koji je objavljen na društvenim mrežama i potom u srpskim medijima, može zaključiti da je osoba koja je označena kao visokopozicionirani srpski službenik, prodala za novac neke informacije.

Na pitanje da li je tačno da su pomenuti snimak pustili Amerikanci, Karan kaže da takav zaključak može da se donese iz više razloga. Jedan od njih je što su NATO i druge zapadne službe mnogo aktivnije na našem prostoru od Rusa, a drugi je stav Vašingtona da Rusija vrši maligni uticaj na Balkanu.

https://portalanalitika.me/clanak/351735/ko-je-srbin-iz-snimka-sa-ruskim-spijunom

Međutim, ono što je promaklo svima, a vrlo je važno, jeste to da je snimak napravio profesionalac. Snimao je aktere "špijunske afere" iz svih uglova, u tačno utvrđenim momentima tako da ništa nije promaklo. Dakle, napominje Karan, snimak je napravio neko treći ko je na izuzetno profesionalan način sve pripremio. To znači, objašnjava dalje Karan, da je ta treća strana morala najpre neko vrijeme da prati dvojicu muškaraca sa snimka, da zna njihove navike,kretanje, lokacije na kojima borave...

Na pitanje ko bi mogla da bude ta treća strana, Karan kaže da na Balkanu vlada obavještajni haos i da bi bilo lakše nabrojati ko ne operiše na našem tlu, nego ko operiše.

Istakao je da Srbiju ne ugrožava klasična špijunaža, budući da se ona odvija svugde u svijetu i u skoro svakom trenutku, već "podrivački rad", poput namjere da se na ovaj način poremete odnosi dvije zemlje.

 

Komentari: 3

ZEMLJA APSURDA

21. 11. 2019 - 14:22

"zapadne i NATO snage mnogo aktivnije od rusa", a rusi vrbuju špijune??????
LUKA P

21. 11. 2019 - 14:34

Zapadne službe vrbovale rusa, da on vrbuje srbijanca, da pokvare odnose Srbije i Rusije! Može li iko vjerovati u takvu glupost?
Putnik Namernik

21. 11. 2019 - 18:29

Pa Beba ih je snimio...
Novi komentar