Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjima obavještajnih službi, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.
Objavljeno: 21. 11. 2019 - 21:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjednica savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao Vučić, počela je danas u 18 sati.

Vučić je sjednicu zakazao povodom moguće obavještajne afere, čiji su akteri ruski obavještajac i navodno jedan srpski bezbjednjak, a nakon sjednice Savjeta biće poznato više detalja o ovom slučaju čiju pozadinu, po nalogu predsjednika, istražuju srpske bezbjednosne službe.

"Rade sa dva cilja. Jedno je prikupljanje obavještajnih podataka da bi uticali na promjenu politike Srbije, a drugo je sagledavanje moći i kapaciteta Srbije, kako bi smanjili djelovanje Srbije. U skladu sa tim mi smo mjere naše kontraobavještajne zaštite ojačali posljednjih godina. Najviše u interesu naše vojske. Koriste bolje i veće mjere zaštite od obavještajnih djelovanja" rekao je Vučić.

"Naše obavještajne službe su došle do saznanja da će se u Zemunu negdje oko 18 sati, potpukovnik srpske vojske Z.K. sastati sa potpukovnikom ruske federacije Kleban, ali objavljeni snimak nije napravila naša služba", dodao je on.

Sjednici u zgradi predsjedništva Srbije prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba, premijerka Srbije Ana Brnabić i mnogi drugi.

Komentari: 6

daki

21. 11. 2019 - 21:35

Crna Gora je prezivjela udar ruskih obavjestajaca i par ljudi izDF-a,u pokusaju drzavnog udara, sada je na redu Srbija.Odavno oni rade ove stvari,nije nista novo,nego su mislili nece nas nego samo Mila-greska !!
Be careful

21. 11. 2019 - 23:44

AV – nemas sta da se pitas “ZASTO” ?! vec brzo radi na tome da pokusas da se odbranis od smrtonosnog azijatskog celicnog zagrljaja i ruske cizme pod koju pokusavaju da vas stave pod laznom maskom “pravoslavnog bratstva” koje u praksi ne znaci Ama bas nista osim grube zloupotrebe tradicije i vjerskih osecanja naroda radi zadovoljenja njihovih interesa
=

21. 11. 2019 - 23:55

Kurve o moralu kukavice o junaštvu=četnik.
Matan

22. 11. 2019 - 01:25

Rusija redovno dokazuje svoju podlost. Podparol Kremlja Peškov odmah posle afete sa ruskim špijunom izjavljuje "Odnosi sa Srbijom su patriotski i bratski, ništa ne može da utiče na to". Ruski ambadador Harčenko pod hitno se sastaje sa Vučićem, sastanak "planiran prije nekoliko nedelja". Smiješne li laži. Sastali su se da mu ovaj naredi kako da zataškaju aferu. Shvatit će Srbija jednog dana ko je MAĆEHA a ne majka Rusija, ali će im biti kasno!
Niko

22. 11. 2019 - 02:47

Proruske partije u CG će izgubit Vučić kao saveznika.
Mooda u Mengelama

22. 11. 2019 - 18:10

Zato mu "braca Rusi" rade sto zele I ne postuju Srbiju, nego je tretiraju kao bezvrijednu robinju!
Novi komentar