Komunalna inspekcija oduzela od preduzetnika taksi legitimaciju

Djed vozio taksi na unukovu licencu

Komunalna inspekcija oduzela je od preduzetnika taksi legitimaciju i vratila je Sekretarijatu za saobraćaj jer je tokom kontrole utvrđeno da vozač ima preko 67 godina pa ne ispunjava zakonske uslove da obavlja taksi prevoz.
Objavljeno: 22. 11. 2019 - 06:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Načelnik Komunalne inspekcije Branislav Radusinović kaže da Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju propisuje da osoba mlađa od 18 i starija od 67 godina ne može obavljati taksi prevoz.

“Tokom kontrole je utvrđeno da ovaj preduzetnik kod sebe ima licencu koja se vodi na ime njegovog unuka. Preduzetnik je zbog prekršaja kažnjen 50 eura i automobil isključen na dva dana. Kada prvi put napravi prekršaj vozila isključujemo na dva dana, ukoliko drugi put ponovi prekršaj vozilo se isključuje na sedam dana, na 15 dana vozilo je van saobraćaja ukoliko treći put ponovi prekršaj, a ukoliko i četvrti put ponovi prekršaj vozilo će biti isključeno na mjesec dana”, naveo je Radusinović.

Radusinović navodi da svakodnevno kontrolišu da li taksisti poštuju Odluku o taksi prevozu.

“Od kada je stupila na snagu odluka o taksi prevozu, mi smo za dva mjeseca izvršili 300 inspekcijskih pregleda i iz saobraćaja isključili 30 taksi vozila. Kontrolom je utvrđeno da 27 vozača nije posjedovalo taksi legitimaciju, a da tri vozača nijesu imala ovjeren cjenovnik. Svi oni isključeni su iz saobraćaja na 48 sati. Tokom kontrola u prethodnom periodu ustanovljeno je da većina taksista nema taksi legitimaciju zbog čega smo i pojačali inspekcijski pregled u ovoj oblasti. Taksi legitimacija je kao lična karta. Za dva mjeseca napisali smo i 62 prekršajna naloga, od kojih je jedan na 1.200 a drugi na 500 eura. Obje kazne napisane su taksi firmi Kvin zato što vozač nije imao originalan izvod iz licence za auto kojim se obavlja taksi prevoz”, naveo je Radusinović.

Načelnik Komunalne inspekcije navodi da nijesu imali napada na komunalne inspektore jer tokom kontrole taksista sa njima ide i policajac.

“Svakodnevno je sa nama pripadnik saobraćajne policije kako po pitanju kontrole taksi prevoza ali i nepropisnog parkiranja vozila po gradu”, navodi načelnik Komunalne inspekcije.

Radusinović kaže da su u prethodnom periodu kontrolisali gradski i prigradski prevoz.

“Imali smo prijava za autobusku liniju ka Zeti i za autobusku liniju 10 to od Sekretarijata za saobraćaj ali kontrolom nijesmo našli nepravilnost”, rekao je Radusinović.

Komentari: 0

Novi komentar