Odbornik DPS-a napustio svečanu sjednicu SO Budva

Jelušić: Carević mora da snosi odgovornost zbog skrnavljenja himne

Odbornik DPS-a Predrag Jelušić koji je danas napustio svečanu sjednicu Skupštine opštine Budva povodom dana opštine, kazao je da je ogorčen što je sjednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde.
Objavljeno: 22. 11. 2019 - 15:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Posle ovakvog načina intoniranja državne himne napustili smo sjednicu jer ovo je skrnavljenje i nismo htjeli da prisustvujem dalje sjednici koja treba da bude svečana i gdje je trebalo ispoštovati simbole onako kako zakon predlaže, i interprretirti himnu na način kako to predviđa zakon, rekaoje Jelušić Pobjedi.

Pošto se, kaže to nije desilo, on je zajedno sa dijelom kolega iz Crnogorske i SDP koji čine vladajuči koaliciju u Budvi, napustio sjednicu.

-Nismo htjeli da budemo tio tog performansa koji je ličio na sve osim na svečanu sjednicu koja je sjednica svih građana Budve, sjednica svih političkih partija i gdje je trebalo da se slavi 75 godina oslobađanja Budve – rekao je Jelušić.

Upitan da prokomentarišem navode predsjednika Skupštine Budve Marka Carevića koji je kazao da je u pitanju tehnička greška, Jelušić je kazao da nema riječi o tehničkoj grešci, već o namjeri.

-Carević ili neko drugi ko je to pripremao treba da snosi odgovornost. Tehnička greška je kada fali struja, kada tehnika zakaže ovo je bila jasna namjera – dodao je Jelušić.

On je pozdravio odluku odbornika SDP i Crnogorske da napuste sjednicu, a kako kaže, „svi građani Budve bi trebali da imaju jednak odnos prema ovom skandalu“.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da ministarka javne uprave Suzana Pribilović nije napustila sjednicu, Jelušić je kazao da je to pitanje za nju.

-To treba pitati ministraku i ostale činovnike koje imenuje vlada ove države – zaključio je Jelušić.

Iako osuđuje to što se jutros desilo na obilježavanja Dana opštine Budva, predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović nije bio među onima koji su napustili svečanu akademije povodom tog događaja.

Bulatović je Pobjedi rekao da je iz poštovanja prema onom što Dan oslobođenja znači za Budvi i Budvane odlučio da ostane u sali i sačeka završetak filma koji pušten.

Povodom navoda predsjednika opštine Budva Marka Carevića da je u pitanju tehnička greška, Bulatović je Pobjedi kazao kako se to, ukoliko je tačno, moglo ispraviti.

-Ako je zaista bila greška, onda se ta greška mogla ispraviti. Ne znam zašto nije. Ljudi koji su smatrali da nije ispoštovana himna su napustili salu i ja ih razumijem. Ja sam iz poštovanja prema Danu oslobođenja ipak odlučio da ostanem u sali do završetka filma koji je pušten - rekao je Bulatović.

Komentari: 6

Rašo

22. 11. 2019 - 16:59

U ovoj državi nema odgovornosti ni za koga ni kad se ne poštuje država ni državni simboli. Ovo nema niđe u svijetu. Ovo je sramota za sve. Bitno je da se dobijaju glasovi i pljačka državna imovina, a za državu će mo lako.
Rašo

22. 11. 2019 - 17:08

Ne mora Ni on da snosi odgovornost , jer u ovoj državi niko ne snosi odgovornost kad se ova država blati i omalovažava. Ovakvog nepoštovanja prema državi nema niđe u svijetu.
Nera

22. 11. 2019 - 17:16

I treba da ne poštuju himnnu i državu kad im se može. Jelušić i ostali nijesu ni trebali dolaziti na sjednicu đe je glavna zvanica osuđeni za terorizam u pokušaju i rušenje države.
GRAĐANSKI

22. 11. 2019 - 17:17

Srbalj (Carević) ostaje Srgalj, a i Srbalj je koliko je li crnjac s Madagaskara ili iz Centralne Afrike.
Samo se ,

22. 11. 2019 - 18:12

Vi rugajtem a crni admine sto ne objavi komentar dje pisem sto da ocekujemo posle TITA pardon Mila -MISLJENJE moje .Mozda se vi ne slazete ok, Ali pusti komentar, Nije ocekivati nista lijepo bojim se da Milo ostavlja Ctnu Goru u velikim problemima, Kad se sada pod njim ovo DESAVA sto ce biti kada ODE, A naravno jednog dana ce OTICI.ZAR NE ?????Sto ne pustis da se valjana diskusija KORISNA POKRENE ,pustate ove gluposti a moj komentar koji provocira AKADEMSKU DISKUSIJU ne pustate , UREDNICE daj OBRAZOVANE ADMINE! Oni su zadovoljni kada SRVB PSUJU,Jeste li vi normalni kad Milo ode SRBI situacija ce ih SABRATI pa ce opet biti VECINA.
Ludolatrija

22. 11. 2019 - 18:10

Kakvo je ovo licemjerstvo vladajuće klike? A tek što će da rade oni i ostali kad se usvoji ovaj nacrt Zakona o simbolima što ste vi isti predložili. Ni kod Orvela ovo ne možemo naći.
Novi komentar