Premijer Marković sa rukovodstvom Bara

Kapitalni projekti omogućiće dinamičniji razvoj grada

Stabilizacija javnih finansija i fokusiranost na kapitalne projekte obezbijediće uslove za dinamičan razvoj Bara, bolju turističku ponudu i kvalitetniji život građana, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom barske Opštine Dušanom Raičevićem i potpredsjednicima Tanjom Spičanović i Radomirom Novakovićem
Objavljeno: 22. 11. 2019 - 16:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Čestitajući Dan opštine rukovodstvu i građanima, Premijer je pohvalio rezultate lokalne uprave i najavio nastavak podrške Vlade u realizaciji svih projekata koje će Bar učiniti privlačnijim kako za turiste tako i za investitore i privrednike.
Predsjednik i potpredsjednici Opštine su zahvalili predsjedniku Markoviću i Vladi na podršci i saopštili da predano rade na modernizaciji lokalne uprave i podizanju njene efikasnosti. Predsjednik opštine je kazao da se lokalne javne finansije stabilizuju, da im izvorni prihodi rastu kao i da će budžet za narednu godinu biti oko 23 miliona eura, što je za oko 10 odsto više nego prethodne godine.
Kao prioritetno, istaknuto je rješavanje pitanje vodosnabdijevanja i predočene su aktivnosti na finalizaciji tog projekta. Na sastanku je razgovarano i o potrebi snaženja saobraćajne infrastrukture, a u tom kontekstu je saopšteno da je u finalnoj fazi izrada preko 20 projekata čija realizacija se očekuje u narednim godinama.
Predstavnici barske Opštine su ukazali i na potrebu snaženja turističkog potencijala grada i izgradnju novih hotelskih kapaciteta. Predsjednik opštine je informisao premijera Markovića o statusu realizacije razvojnih projekata u Baru.
Poseban osvrt napravljen je u odnosu na potrebu unapređenja stanja obrazovne infrastrukture, kao i na neophodnost izgradnje dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Komentari: 0

Novi komentar