U PG

Jadran i Budva u finalu Kupa CG

Vaterpolisti Jadrana Carine prvi su finalisti Kupa Crne Gore. U drugom polufinalu od 19:45h Budvanska rivijera je savladala ekipu Katara 19:8. 
Objavljeno: 22. 11. 2019 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novljani su u polufinalu završnog turnira koji se održava na bazenu SC "Morača" u Podgorici savladali Primorac 13:11.

Prva četvrtina počela je napadom Kotorana, ali je Petar Tešanović bio nepogrešiv na golu Jadrana. Novljani nisu iskoristili napad na najbolji način, pa je u nastavku Primorac poveo 0:1, precizan je bio Aljoša Mačić. I Marko Milić nadigrao je Jadranaše za 0:2. Nastavio je pozitivan niz Marko Gopčević  nadigravši odbranu Novljana za 0:3. Iznenadio je Jadran Marko Milić i golom za 0:4. Prvi gol za momke sa Škvera postigao je Đuro Radović (1:4).  Isključenje Dušana Matkovića iskoristio je kapiten Jadranaša, Marko Petković , za 2:4. 

I drugi period počeo je napadom Primorca, ali bez gola. Takođe, na drugoj strani Jadran nije uspio da postigne gol. Nisu Kotorani mogli da zaustave šut Dimitrija Obradovića koji je bio precizan za 3:4. Izjednačio je Kanstansin Averka (4:4). Brzo je uzvratio Vuk Drašković (4:5). Marko Gopčević bio je bolji od odbrane Jadrana za 4:6. Isključenje Miloša Sekulića iskoristio je Marko Petković (5:6).  

Početkom trećeg perioda Novljani su imali napad, ali opet Primorac se odbranio. Isključenje Dušana Matkovića iskoristio je Đuro Radović za 6:6.Potom je i Marko Milić iskoristio igrača više za novu prednost (6:7).  Uglješa Vukasović skrivio je peterac nad Petrom Mijuškovićem, a Đuro Radović bio je nepogrešiv za 7:7. Lako je Miroslav Perković iskoristio igrača više, isključenje Marina Čagalja, za 7:8. Isključenje Đorđija Stanojevića iskoristio je sjajno Vladan Spaić za 8:8. Dimitrije Obradović dobio je isključenje, ali Kotorani nisu to iskroistili.  Odličan je bio Marko Petković za 9:8.  

Jadran je imao napad početkom četvrte četvrtine, ali opet je gol izostao. Takođe, naredni napad Kotorana bio je bez gola. Isključenje Dušana Matkovića iskoristio je Uroš Vučurović za velikih 10:8! Nezaustavljiv je bio Uroš Vučurović i za 11:8, sjajnim golom pomrsio je planove Kotoranima. Isključenje Marka Gopčevića iskoristio je Nikola Brkić (12:8). Isključen je Nikola Brkić, a gol za Kotorane postigao je Vuk Drašković za 12:9. Isključenje Dušana Banićevića iskoristio je Miroslav Perković za 12:10.  Igrača više iskoristio je i Petar Mijušković (13:10). Marko Petković skrivio je peterac, a gol je postigao Vuk Drašković za 13:11.

Utakmicu je sudio sudjski par Petar Abramović i Boris Obradović.

Finale je na programu sjutra od 17:30h. 

PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 1, Petar Mijušković 1, Danilo Radović, Đuro Radović 3, Vladan Spaić 1, Nikola Brkić 1, Marko Petković 3, Darko Đurović, Uroš Vučurović 2, trener Petar Radanović, pomoćni treneri Lazar Vuksanović i Milan Ćirović.

VK PRIMORAC: Aleksandro Kralj, Vuk Drašković 3, Uglješa Vukasović, Marko Gopčević 2, Aljoša Mačić 1, Miloš Sekulić, Đorđije Stanojević, Mlađan Janović, Miroslav Perković 2, Marko Milić 3, Dušan Matković, David Vukotić, Alen Isljamović, Josip Reichel, trener Petar Vico, pomoćni trener Miodrag Matković.

Komentari: 0

Novi komentar