Nakon pet godina

Baošić osuđen na 15 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Kosaća

Vijeće Apelacionog suda odbilo je žalbe odbrane i preinačilo prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, te Dragoja Baošića osudilo na 15 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Jovana Kosaća 14. septembra 2014. u novljanskoj diskoteci “Casa” što je za pet godina veća kazna u odnosu na prvostepenu, pišu Dnevne novine.
Objavljeno: 26. 11. 2019 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istom presudom ovaj drugostepeni sud osudio je Baošića na godinu dana za nedozvoljeno držanje oružja, i izrekao jedinstvenu kaznu od 15 godina i 10 mjeseci.

Takođe, Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane Dragana Bigovića i potvrdio mu kaznu od 10 mjeseci za pomoć izvršiocu poslije počinjenog krivičnog djela.

Prvostepenom presudom Viši sud u Podgorici za ubistvo Kosaća osuđen je Dragoje Baošić iz Herceg Novog i to na jedinstvenu kaznu od 10 godina i 10 mjeseci. Njegov sugrađanin Dragan Bigović osuđen je na kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela pomaganje izvršiocu poslije krivičnog djela.

Kako se navodi u obrazloženju prvostepene presude, Bigović je pomogao da Baošić ne bude otkriven dok je ovaj prekoračio granicu nužne odbrane i sa umišljajem lišio života nastradalog Kosaća ispalivši u njega četiri metka. Podsjećamo, u optužnici je navedeno da je po ulasku u diskoteku, a nakon fizičkog kontakta između Kosaća i Milana Bigovića, koji se nalazio u društvu Baošića, okrivljeni Baošić prišao Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja ispalio više metaka koji su ga pogodili.

Komentari: 1

Goran

26. 11. 2019 - 07:39

Ovo je m8n8mum za ovakve monstrume ,ako bi se ja putao, poslije zatvora bo ga odmah na psihijatriju
Novi komentar