Zakazana borba godine

Habib i Ferguson konačno ulaze u oktagon, poznati svi detalji!

Konačno je došlo vrijeme da se zakaže borba Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona!
Objavljeno: 26. 11. 2019 - 15:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Biće to centralni okršaj PPV večeri u Bruklinu 18. aprila, preostalo je samo da se završi papirologija, a Habibov zastupnik Ali Abdelaziz već prijeti.

Objavio je fotografiju potpisanog ugovora i poručio kako je Toni sam "tražio da dobije po zadnjici i da će se to desiti u Bruklinu".

Nurmagomedov brani UFC titulu u lakoj kategoriji, Toni Ferguson je prvi kandidat za preuzimanje trona i najopasniji takmac, pa je sada konačno došlo da se završe detalji dugo čekane borbe.

Prije nekoliko mjeseci, Habib je lagano došao do nove pobjede u Abu Dabiju, nastradao je Dastin Poirije, pa je rekord neokrnjen sa 28-0, odnosno 12-0 u UFC rangu.

Ima i Ferguson impresivan niz, 12 puta je uzastopno pobjedio, u karijeri ima 18-1. U posljednje četiri borbe, bio je jači od Rafaela dos Anhosa, Kevina Lija, Entonija Petija i Donalda Seronea.

Ovo je peti pokušaj da se borba zakaže, prethodno su povrede i drugi razlozi bili prepreka, tražila se samo lokacija ovaj put. Bilo je sigurno samo da borba neće biti vođena u Nevadi, gdje je Habib pobjedio Konora Mekgregora, uz kazne koje su uslijedile zbog opšteg haosa u tuči nakon meča.

Razmatrao se i Sankt Peterburg, ali će Bruklin biti poprište borbe koja se najduže čekala u svijetu UFC-a!

Komentari: 0

Novi komentar