Opština Bar donirala 20.000 eura pogođenima zemljotresom u Albaniji

Opština Bar doniraće 20.000 eura pomoći za stanovnike područja pogođenih nizom katastrofalnih zemljotresa u Albaniji.
Objavljeno: 27. 11. 2019 - 16:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prijedlog odluke o donaciji sredstava biće razmatran na prvom narednom zasijedanju Skupštine opštine Bar, u srijedu 4. decembra ove godine.

„Opština Bar u ime svih sugrađana upućuje duboko saučešće porodicama nastradalih i iskrene želje za što brži oporavak povrijeđenih, kao i saosjećanja sa onima koji su u zemljotresima ostali bez svojih domova“, navodi se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije je rano jutos okupio 18 članova tima iz nekoliko crnogorskih gradova kao i 6 pripadnika Direktorata za vanredne situacije, koji su se sa vozilima i pratećom opremom uputitili prema ugroženom području.

Iz barske opštine su istaklii da je iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, kao ispomoć kolegama, rano jutros u humanitarnu misiju spašavanja krenuo i Aco Vulević, vođa nacionalnog USAR tima i član Nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina.

„Podrška kolegama u Albaniji je u ovom trenutku najpotrebnija i Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar je spremna da pruži podršku u vidu vozila i spasilaca kako bi pomogli ugroženom stanovnišvu Albanije prilikom spašavanja ljudskih života i saniranja posljedica nakon jakog zemljotresa.

Tragedija u Draču i okolnim mjestima vratila je sjećanja stanovnika Bara na katastrofalni zemljotres iz 1979. kada je Bar pretrpio ogromne gubitke u ljudskim životima i materijalnim dobrima, ali podsjetio i na solidarnost svih naroda i narodnosti tadašnje Jugoslavije, kao i mnogih zemalja iz regiona i svijeta, čija je pomoć značajno pomogla za brzo otklanjanje posljedica zemljotresa.

Duboko razumijevajući situaciju u kojoj su se našli stanovnici Drača, Tumana, Tirane i drugih mjesta koje je pogodio niz razornih zemljotresa, ova pomoć predstavlja skroman doprinos građana Bara žiteljima pogođenih područja u Albaniji, uz nadu za što skorije otklanjanje posljedica razornih zemljotresa“, zaključili su u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar