Nastup u Tvornici kulture

Šinejd O’Konor u Zagrebu 15. januara

Kultna kontroverzna irska pjevačica Šinejd O’Konor dolazi 15. januara na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta svega 1.200 ulaznica.
Objavljeno: 29. 11. 2019 - 12:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šinejd O’Konor iza sebe ima izuzetno burnu karijeru, omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjajnih pjesama. Po mnogima spada u najveće talente muzičke industrije ikada. 

Njena verzija Prinsove pjesme “Nothing Compares 2 U” jedan je od najvećih pop hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radio stanicama u zadnjih 30 godina. 

Na vrhuncu karijere početkom 90-ih među fanove njenog rada ubrajala se cijela svita velikih imena kao što su Elton Džon, Bono iz U2, Mary J. Blige i mnogi drugi.

Široj mainstream prepoznatljivosti često su smetali mnogobrojni skandali; javni rat sa Madonom, cijepanje Papine slike na Saturday Night Live emisiji, prekidanje većih koncerata, kao i zahtjevi da je izbrišu sa Grammy nominacija koje je često dobijala.

Uprkos svemu, posljednjih godina pjevačica doživljava pravi procvat karijere, pa sa novim bendom iza sebe redovno rasprodaje koncertne dvorane na Ostrvu i kontinentalnoj Evropi, a nakon zagrebačkog koncerta kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon nekoliko godina.


 

Komentari: 0

Novi komentar