Poslanik vladajuće partije saopštio

Nikolić: Osmi Kongres – najveći skup ovog formata u istoriji DPS-a (VIDEO)

„Demokratska partija socijalista (DPS) sjutra će održati VIII partijski Kongres što je najveći partijski skup ovog formata u našoj istoriji. Vjerujemo takođe da Crna Gora do sada nije imala priliku da vidi tako impozantan politički partijsku skup imajući u vidu da će mu prisustvovati više od 3.000 zvanica iz zemlje i inostranstva“, saopštio je poslanik DPS-a, Andrija Nikolić.
Objavljeno: 29. 11. 2019 - 15:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gosti će, kako je rekao, pored njihovih članova biti i predstavnici političkih i međunarodnih organizacija. U radnom dijelu Kongresa učestvovat će 598 delegata koji će izabrati predsjednika partije, zamjenika predsjednika, Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

„Za ovih trideset godina vjerovatno je veoma teško izdvojiti nešto što bila partijska i politička specifičnost DPS-a. Imajući u vidu da je ona kompletno svoje političko biće ugradila u obnovu crnogorske nezavisnosti, očuvanje mira i multietničkog sklada u Crnoj Gori i izgradnju Crne Gore u evropskim i evroatlanskim okvirima.Tačno je, sa druge strane nije uobičajno da jedna partija na području regiona i Evrope tako snažno i tako dugo dominira na političkoj sceni. Jedan je razlog za takvu dominaciju. To što su nam ljudi više vjerovali od naše političke konkurencije sa jedne strane, i zato što smo istovremeno bili aktuelniji od naše političke konkurencije. Aktuelniji upravo zbog pravovremenih promjena koje smo uvodili u našu politiku, jer nećete naći drugu političku stranku koja je imala tako snažnu fluktuaciju političkih kadrova u svim organima, kako izvršne tako zakonodavne i druge vlasti“, istakao je Nikolić.

Očekujemo, kaže on, da sjutrašnji Kongres bude još jedna snažna potvrda političke dominacije i superiornosti DPS-a u političkom, stručnom i ideološkom smislu.

„I da nam Kongres zapravo posluži i kao jedna kvalitetna platforma i dobar uvod za predstojeći izborni proces, gdje očekujemo da ćemo snažno dominirati političkom scenom i uvećati našu političku podršku“, zaključio je Nikolić.

Komentari: 3

TEMSI

29. 11. 2019 - 18:35

Nekad smo pjevali. "Peti kongres složno glasa, druga Tita i Đilasa!"
Fghjk

29. 11. 2019 - 19:24

Mali Milo:), loosa kopija
Jedan

30. 11. 2019 - 09:30

Dobra i losa vijet: Prvo losa: na tom vasem spektakularnom kongresu, ono sto valja, to je samo jedan covjek. Dobra je da se upravo on za sve pita.
Novi komentar