Specijalna bolnica Kotor

Disciplinski postupak protiv tehničara zbog fotografije osuđenika sa nagim ženama

Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv četvorice medicinskih tehničara zbog sporne fotografije osuđenika sa dvije nage žene.
Objavljeno: 02. 12. 2019 - 10:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Obzirom da je Uprava ZU Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor ustanovila da je sporna fotografija nastala na Sudskom odjeljenju, a da nije na osnovu interne istrage ustanovila tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju, pokrenut je disciplinski postupak protiv sva četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na ovom odjeljenju”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, nedavno je na društvenim mrežama objavljena je fotografija osuđenika sa dvije nage žene koje nijesu zaposlene u bolnici.

Disciplinski postupak će se, kako je saopštila Bolnica, dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

“Zbog nepoštovanja odredbi Ugovora koji bolnica ima sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje i uočenih  propusta u radu njenih službenika, ustanova je sporazumno potpisala raskid Ugovora sa ovom firmom.Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak "trećih lica" na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera.

Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja”, dodaje se u saopštenju.

Uprava bolnice je cijelo vrijeme u intenzivnoj komunikaciji sa ovlaštenim službenim licima Odjeljenja bezbjednosti Kotor u cilju pružanja svih relevatnih informacija koje bi službenicima Uprave policije bile neophodne za dalje vođenje istrage.

Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor je zdravstvena ustanova koja pruža usluge liječenja i rehabilitacije lica sa mentalnim problemima. Od formiranja Sudskog odjeljenja u bolnici kroz brojna obraćanja nadležnim organima i kroz sredstva javnog informisanja ukazivano je da zaposleno osoblje bolnice može biti odgovorno jedino za liječenje, dok bezbjednosne mjere i dio koji se odnosi na čuvanje mora biti u nadležnosti drugih organa.

“Iz tog razloga Uprava bolnice se obratila Ministarstvu zdravlja sa zahtjevom za iniciranje hitnog sastanka sa svim relevantnim subjektima koji učestvuju u procesu izricanja i realizacije bezbjednosne mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja. Cilj ovog sastanka bi bio iznalaženje mogućnosti za angažman ovlašćenih lica državnih službi koji bi bili angažovani na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja, do izgradnje zatvorske bolnice u Spužu, kao najoptimalnije mogućeg rješenja”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

ako su samo slikali

02. 12. 2019 - 11:01

nijesu krivi ako nijesu ucestvovali u orgije i ukaljali cast plemenu i uglednoj instituciji .
@

02. 12. 2019 - 16:08

PA DALI SU OVE DVIJE IZ KUCNE NJEGE ILI ....
Novi komentar