Ministarstvo prosvjete odgovorilo Demokratama:

Gospođa Ljujić uopšte nije otpuštena, Demokratama je progon kad im zakon ne ide na ruku

Povodom obraćanja Demokrata, koji su tvrdili da je supruga jednog od njihovih predstavnika ostala bez posla u vrtiću u Bijelom Polju, zbog ministra Šehovića, a zahvaljujući činjenici da joj je suprug politički aktivan u Demokratama, iz Ministarstva prosvjete upućuju reagovanje u kojem saopštavaju da gospođa uopšte nije otpuštena.
Objavljeno: 02. 12. 2019 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Gospođa o kojoj je riječ, a prema informacijama koje smo dobili iz vrtića, uopšte nije ''otpuštena'' kako stoji u saopštenju Demokrata. Gospođa je primljena na određeno vrijeme, te je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za to radno mjesto. Dakle, pošto je za Demokrate progon svakog puta kad im zakon ne ide na ruku, saopštićemo samo sljedeće: vaš cilj nije poštovanje zakona, već potpuno suprotno, insistirate na nepoštovanju zakona ond kada vam to odgovara. Uostalom, to najbolje pokazuje činjenica da ste se odlučili za davanje partijskog saopštenja, a ne obraćanje nadležnim organima kako bi ste provjerili zakonitost postupanja'', govore iz Ministarstva prosvjete.

Za njih je, kako ističu, ''frapantno neznanje koje pokazuju Demokrate'', jer insistiraju na tome da ministar zasniva radni odnos zaposlenima u ustanovama, iako je to, prema zakonu, isključiva nadležnost direktora.

''Ukoliko je Opšti zakon o obrazovanju promakao predstavnicima Demokrata, imaju ga na sajtu Ministarsva prosvjete. Ovakvim očiglednim pritiscima Demokrata da se na navedeni konkurs, koji je u toku, primi određena osoba, ne postiže se ništa, osim što Demokrate potpuno jasno i javno stavljaju do znanja da im kršenje zakona nije i ne bi bilo strano onda kada procjenjuju da im je to u interesu. Mi zato sada saopštavamo da će na konkurs biti primljen onaj ko po zakonu bude ispunjavao uslove i bude najadekvatnije rješenje, te da to neće biti odluka Demokrata, a ni ministra, već direktora škole čija je to nedvosmislena nadležnost'', zaklučuje se u saopštenju.
 

Komentari: 1

Matan

02. 12. 2019 - 14:46

Sve tukan do tukana! Da je kojim slučajem gospođa član DPS-a i da joj posle isteka rada na određeno vrijeme nije uručen odkaz, digli bi dreku do neba! Izbacite iz vašeg slogana "pametni" jer toga kod vas nema, naprotiv!!!
Novi komentar