Ministar prosvjete poručio

Šehović: Ozbiljni u namjeri da poboljšamo položaj zaposlenih

Ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je, za TVCG, da je to što će svim zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore od početka naredne godine zarade biti uvećane za devet odsto i još dodatnih tri odsto od 2021. najveće povećanje od 2007. Istakao je da Vlada ima ozbiljnu namjeru da poboljša položaj zaposlenih.
Objavljeno: 02. 12. 2019 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sehovic: Ozbiljni u namjeri da poboljsamo polozaj zaposlenih
Foto: Screenshot TVCG

Šehović kaže da je zadovoljan zbog dogovora koji su postigli, zahvaljujući čemu će svi zaposleni imati veće zarade.

"Takvo povećanje predstavlja najveće povećanje zarada za zaposlene na Univerzitetu od 2007. To pokazuje namjeru Vlade da Univerzitetu prilazi na odgovoran način. To zaposleni svakako zaslužuju," naveo je Šehović.

On je istakao da Vlada na taj način, spremnošću da poveća zarade zaposlenih u prosvjeti i na Univerzitetu, definitivno šalje poruku da je spremna da radi za bolje društvo znanja.

"Takvog društva definitivno nema bez zadovoljnih radnika u prosvjeti. Mi smo svjesni da ni ovim povećanjem nijesmo ostvarili cilj, ali  vjerujem da je taj dogovor sa dva reprezentativna sindikata, važan korak u tom pravcu. Zahvalan sam kolegama Pavićeviću i Zogoviću na objektivnom sagledavanju trenutnih mogućnosti koje država ima", naveo je Šehović.

On se osvrnuo i na dogovor da se osnuje poseban fond.

"Dogovor oko ustanovljavanja jednog novog instituta, za podršku naučno istraživačkih aktivnosti, došli smo do zaključka da bi to mogao da bude važan iskorak i želim da kažem da će iznos sredstava, koja će se svake godine izdvajati za taj fond biti značajan, neće biti simboličnog karaktera, predstavljaće važan podsticaj zaposlenih na Univerzitetu da produkuju što više naučno istraživačkih aktivnosti", naveo je Šehović.

Komentari: 2

Radnik

02. 12. 2019 - 22:01

Bilo je i vrijeme .pogledajte Hrvate i njihov Sindikat povecanje ide 6 % ali na koeficijente a ne na masu sto je bolje
Beach goer

03. 12. 2019 - 08:39

He's a good looking and sexy guy.
Novi komentar