Pogled iz Beograda

Fejk njuz o srpskoj Crnoj Gori

Potreba čovjeka da sazna Istinu svakodnevnice, radi planiranja  budućnosti, čini ga pogodnim „materijalom“ za manipulaciju od strane  „spin eksperata“ za potrebe onih koji  kreiraju „istinu“ za svoje političke ciljeve.
Objavljeno: 03. 12. 2019 - 10:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tom kontekstu se sve više govori o raznim oblicima specijalnog rata (Hibridni rat, Sajber rat, Informacijski rat…)stvara se terminološka magla u kojoj se kreira demografski, ideološki i ekonomski ambijent za političko i ekonomsko urušavanje samostalnosti  država koje su se našle u sferi globalnih interesa velikih sila.

HIBRIDNI RAT

Pojednostavljeno rečeno, nema tu ništa novo, potrebno je stvoriti poslušne, ponizne i zavisne države, kojima će upravljati kadrovi koje je „proizveo“ tzv. sistem Hibridnog rata od domaće  „pete „ ili „šeste“  kolone, pod nazorom „velikog brata“. U toj transformaciji često se afirmiše lumpenkratija ikleptokratija a mafija može da postane oznaka „mentaliteta“. Umjesto tradicionalnih vrijednosti; poštenja, čovječnosti i čestitosti aktivira se lakomost, zavist, inat i podvala.

Djeluje proces negativne vrijednosne destrukcije.

kremljglavnaTa rabota se ne iscrpljuje snimcima pojedinačnih špijuna ili banalnim pokušajima primjene nasilja niskog intenziteta, to su samo  simptomi, da se dešava patološko razaranje društvenih normi, pravila i vrijednosti individualnog ponašanja, koje  obezbjeđuju „ integritet i funkcionisanje institucija države“. Građani u tom „razaranju“ postaju „ egzistencijalno ugroženi i apatično depresivni pojedinci“.

Anomija je, u izvornom obliku, „patološko stanje društvenog sistema“ najčešće je posledica  „oportunističkih bakterija“ koje djeluju„ kroz institucije sistema“, umrtvljuju  imunitet države i čine njen represivni aparat ne efikasnim.

Nastaje regresija, sistem „šlajfuje“.

Demokratija dobija karikaturalni oblik bez meritokratskih principa i bez dovoljno kadrova koji su na pravoj strani savremenog progresa i prihvaćene Vizije.

Na individualnom planu sve više je prisutan raskorak između želja i sredstava da se one ostvare. Post-moderno doba je donijelo samo nove sofisticiranije metode i sadržaje djelovanja.

 Izvor Zla i cilj Zla je uvijek isti; ljudski intelekt – pojedinačna svijest i svjesnot koja se suprotstavlja  tuđoj dominaciji i hegemoniji.

 ZAR TO ZLO NIJE PRISUTNO OD ISKONA?

Zar nije Juda izdao Isusa za 30 zlatnika, pa Efijalt domovinu, pa Brut i Kasije. Zar Dante nije Izdajnike smjestio u najdublje grotlo pakla- deveti krug?

Možda su patriote i rodoljubi „babice“ izdajnika ali, sigurno su, i njihovi grobari.

Crna Gora ima Viziju i strategiju razvoja. Ima globalni cilj. Za svoju opciju je obezbijedila garanciju najjačeg vojnog saveza svijeta.

0306mitropolitamfilohijeProtivnici te Vizije, u Crnoj Gori su takođe poznati.

Oni su dio globalnih geo-političkih interesa  velikih sila u koje se pokušava ugraditi nepopravljiva konstrukcijska greška izražena  u agresivnoj  Velikosrpskoj mitomanskoj  ideološkoj hegemoniji, koja crnogorski prostor smatra svojom interesnom sferom.

„U Srbiji se vrši inverzija nenormalnog u normalno“, pisala je Z. Golubović, to su „simptomi bolesnog društva“ u njoj se „ ne može konstituisati pravna država, obzirom da se legalizuje ludilo“. Ako takvom stavu  dodamo i stav „oca srpske nacije“ Ćosića, da je „laž državni srpski interes“ onda nije teško uočiti da je, zapravo, LAŽ zajednička suština i Hibridnog rata i Velikosrpskog Projekta izražena u FEJK NJUZ-u o SRPSKOJ Crnoj Gori.

FEJK NJUZ

Nema sumnje, da je najveći deo sadržaja i oblika specijalnog rata protiv CG u funkciji tog Projekta, sa ciljem da se u obnovu državnosti CG  instalira virus OMALOVAŽAVANJA I PRIVREMENOSTI.

Nedavna, dodjela 40  vojnih spomenica poginulim građanima CG u NATO bombardovanju koje je u Beogradu uručio Ministar odbrane VRS g. Vulin, na 101 godišnjicu istorijskog „ubistva“ Crne Gore, sa obrazloženjem da; „Srbija čuva Srbe bez obzira gde žive“, govori da se u jezgru i aktuelne i paralelne  političke nomenklature Srbije, brižljivo njeguje  agresivna politička hegemonija Velikosrpskog Projekta Zla.

SLUČAJ VULIN

Mogao se Vulin sjetiti i onih  crnogorskih žrtava zbog pomaganja bježanije borbene žive sile iz Srbije, prepuštajući nejač na milost i nemilost neprijatelju. Tajgrijeh crnogorskog žrtvovanja učinjen  sramotnom bježanju srpske vojske iz otadžbine,  platila je Crna Gora kasnije, kada su „sramotnici“ uz tuđu pomoć postali pobjednici i okupirali  Crnu Goru!

Suština te istorijske istine, ostala je konstanta armature svih oblika, sadržaja i akcija, koji se vode u svim oblicima Hibridnog rata protiv Crne Gore.

vulinTakvu anti crnogorsku aktivnost prema Crnoj Gori transparentno podržava pro-četnička velikosrpska politička opcija u Crnoj Gori na čelu sa SPC.

SPC u CG više sprovodi ciljeve Velikosrpskog Projekta nego što poštuje Božiji DEKALOG.

Svojim djelovanjem, u ime Svetosavlja, ona pokušava da  istorijsku duhovnu i kulturnu vertikalu milenijumskog trajanja Crne Gore,zamijeni mitovima lažne istorije u korist političke velikodržavne dominacije nad Crnom Gorom.

Time se  razara kolektivno znanje Crnogoraca stečeno istorijskim iskustvom. Umjesto istorijske stvarnosti  nameće se „privid“ koga su vještački iskonstruisali „reditelji“ velikosrpstva u Beogradu a sprovode ga profesionalni velikosrbi u Crnoj Gori uz blagoslov  svetosavskih ideologa SPC.

U  sferi naučnog vrednovanja materijalnih i intelektualnih vrijednosti u istorijskom državotvornom trajanju CG, neprekidno  i organizovano seprimjenjuju razni oblici Hibridnog rata, uz pomoćdijela korumpiranih institucija Države i pojedinaca od uticaja u tim institucijama. Zbog toga Crnogorcima nije pošlo za rukom da  kvalitetan „materijal“ koji je „proizvela“ milenijumska istorija CG, ugrade u identitetsku nacionalnu građevinu.

Naprotiv,veliki deo tih vrijednosti, lišene savjetsne brige,  su razbacivane, otuđivane pa i prodavane. I na taj način je kidana veza kolektivne crnogorske svijesti sa sopstvenom istorijom.

OD VIDLJIVIH IZDAJNIKA GORI SU SAMO PRIKRIVENI IZDAJNICI.

Obnova crnogorske državnosti i opredijeljenje za Viziju slobodnog i samostalnog razvoja u društvu savremenih i bezbjednih zemalja  Evrope, crnogorska akademska,intelektualna i patriotska javnost nije prethodno primijenila kolektivnu mentalnu pripremu  u vidu „kulture zaborava“ kao mentalne dekontaminacije vjekovnog zagađivanja crnogorskog mikro i makro  ambijenta tuđim vrijednostima i falsifikatima.

Tek nakon toga može biti uspješna  „kultura istorijskog pamćenja“bez falsifikata,bez privida, sa originalnim vrijednostima crnogorskog umnog i materijalnog potencijala.

Obnoviti i afirmisati tradicionalne crnogorske vrijednosti; Slobodarstva,

Viteštva, Čovječnosti i Čestitosti,koje ne mogu biti u neskladu sa savremenim civilizacijskim trendovima, znači spasiti Čovjeka i autoritet crnogorskeRiječi koja je prednjačila pred pisanim normama i poveljama. Znači ne dopustiti „zombiranje“ i robotizaciju građana,da prihvate; DRUGAČIJE  ako nije bolje, NOVO ako nije zdravo,niSAVREMENO ako nije korisno za  građane Crne Gore.

Ni TUĐE ako imamo SVOJE.

A SVOJE moramo osloboditi, prvo od našeg  kolektivnog ZABORAVA i NEMARA, pa tek onda od tuđeg  OTIMANJA I FALSIFIKOVANJA.

                                                                                               

Komentari: 30

joko

03. 12. 2019 - 11:43

oni ugroženi, a nas ne priznaju. Oni ugroženi a posrbili 100 hiljada Crnogoraca. Dps ćuti zbog svoje stolice.
Max

03. 12. 2019 - 19:27

Dovoljno da covjek vidi facu ministra vojnog Vulina, pa da shvati da gjeneral Tutus jos nije umro. Da se i ne prica o ostalim ugrozenim srbima, koji sa srpstvom imaju veze koliko i Manda sa demokratijom.
Šnjego

05. 01. 2020 - 09:17

Odlična opservacija, Joko! Ako nas nema, od koga su onda ugroženi?! Biće da kao "nebeski narod" imaju posla sa nevidljivim silama! E, tu ni Bog ne pomaže!
doktor

03. 12. 2019 - 13:01

Odlican tekst. Pogadja u sustinu. Na zalost, ne dotice se sustine. Vise od milion Crnogoraca zivi u Srbiji. Ironijom sudbine, otisi su kod svojih dusmana, umesto u bratske i prijateljske zemlje u okruzenju. Zive potpuno obespravljeni. Bez mogucnosti da pricaju na svom jeziku i sa jako malim sansama da napreduju na drustvenoj lestvici. Drugi veliki problem i m je zabrana veroispovesti. CPC nema svoje crkve u Srbiji, iako ih sama ima u Crnoj Gori.
Pablo

03. 12. 2019 - 18:39

[email protected] mi nije jasno ako je u Srbiji toliki fašizam i rasizam zašto toliko Crnogoraca uključujući i Mihajla živi tamo?Zašto se ne vraćaju u Cg,kako to da Srbi trpe toliko Crnogoraca na svim najvažnijim funkcijama u državi,privredi,društvu?Još nijesam čuo da je neki Crnogorac prebijen,protjeran ili etnički očišćen u Srbiji i da je sa sve familijom morao da napusti Srbiju.Gospodo Montenegrini da ga malo ne prećeraste?
Neruda Pablu

03. 12. 2019 - 20:11

Ne pravi se neznaven. Ti pitaš "kako to da Srbi trpe toliko Crnogoraca na svim najvažnijim funkcijama u državi." Nijesu to Crnogorci nego Srbi, odnosno posrbice. Neka samo kaže da je Crnogorac, ili neka zamaše cg zastavom, ili zapjeva himnu, automatski ga je ugasio i to ne samo sa funkcijom. Ovakvi kao Terzić imaju svoje svakodnevne životne razloge što su tamo. A što traže ovdašnji Srbi u CG kad im je ovđe gore nego u NDH? Gospodo posrbice, upamet se.
Nije jednostavno

03. 12. 2019 - 20:24

Valjda ti je toliko jasno da su se Crnogorci u Beograd naselili poslije Drugog Svjetskog Rata. Tada je na snazi bio antifašizam. Tamo su studirali, ostajali i zapošljavali se. Bili cijenjeni i imali dobre položaje. Mnogi su već tada uzeli srpsko državljanstvo da bi mogli da glasaju u Srbiji. Zar nije lakše čovjeku Crnogorcu da kaže da je Srbin, pa makar po državljanstvu nego da se vrće nazad u Crnu Goru u poznim godinama i živi od milostinje rođaka. Razmisli malo. Oni su uhvaćeni u raskorak.
Objektivni

03. 12. 2019 - 21:18

A zasto toliki Novosrbi zive u Crnoj Gori a mrze je iz dna duše. I u toj mržnji imaju punu podrsku kako zvanicne Srbije tako i posrbljenih Crnogoraca . Ne pitas se zasto zive tu a zele svako zlo toj drzavi. Zasto oni ne idu u Srbiju jer i sami kažu da je Srbija njihova drzava . Ps. Koliko bi smo mi bolje prosli u toj razmjeni ... Razmisli ko bi dopao nama a ko bi otisao njima. Usrecili bi se sa Pipunima.
Pluton

04. 12. 2019 - 00:26

Daleko od toga da mrzimo svoju zemlja. Naprotiv, volimo je više nego što ti možeš i da zamisliš. Ali da, mrzimo ove vlastodršce koje izgleda ti smatraš državom, koji su pustili korijene svuda i prave zlo od Crne Gore svima nama bez obzira na vjeru i naciju.
cg bluz

10. 12. 2019 - 14:59

Plutine, zanimljivo kako mijenjaš teze. Znamlo zu posrbicku ljubav, vratla im se istom mjerom kako porbice vole svoju zemlju.
Bijeli Pavle

04. 12. 2019 - 05:50

Crnogorci u Srbiji su cijenjeni samo ako postanu veljesrbi zaborave sve a prihvate nista,da mrze i preziru zavicaj ukljucujuci i podlovcensku celjad.Zamislite komsije Radovana Zogovica kojima identitet mijenjaju supruznici ka i Lesa Ivanovica ka i Blaza Boskovica
Djuro Vučinić

06. 12. 2019 - 09:24

Pablo,samo da nijesi još Pikaso. Vjerovatno radiš u nekoj instituciji i čekaš tvojih pet minuta pa se pokrivaš tuđim imenom. Samo da Te podsjetim, što bi sa onim spiskom od 200.000 Crnogoraca kojim je Koštunica vitlao po Briselu pred crnogorski referendum ,tražeći da i oni učestvuju na referendumu. Kud su sad ti Crnogorci. Em su se stavili u službu protiv CG,em su naplatili pokušaj dobijanjem državljanstva. Kako se to zove moj dobri Pikaso,vjerovatno "mazanje".
Gard

04. 12. 2019 - 00:31

Doco, u Srbiji žive crnogorski Srbi. Nema tamo tih tvojim montenegrina. Montenegrini postoje samo u CG gdje su uspjeli da vam mozak isperu i peru ga i dan danas. O "prijateljskim" zemljama, cpc, "obespravljenosti" i ostalim glupostima neću ni komentarisati.
Djole

19. 12. 2019 - 21:15

Posrbljeni Crnogorac"gard" pročitaj ustav srbije i tamo ti jasno piše da je Srbija država srpskog naroda. Crnogorski srbi ne postoje ,već samo posrbice koji nikako da kažu koje godine su se posrbili ?
preko morače

03. 12. 2019 - 13:31

SvkodnevNica
Zaid

03. 12. 2019 - 13:48

Svaka čast za novinara.. Perfektno opisane birokrate iz Brisela i Vašingtona.. "Pojednostavljeno rečeno, nema tu ništa novo, potrebno je stvoriti poslušne, ponizne i zavisne države, kojima će upravljati kadrovi koje je „proizveo“ tzv. sistem Hibridnog rata od domaće „pete „ ili „šeste“ kolone, pod nazorom „velikog brata“.
Nezavisno ne mora da bude dobr

03. 12. 2019 - 20:27

Eno Sjeverna Koreja je nezavisna. Pomaže li to?
Ja te razumijem

03. 12. 2019 - 15:15

Mihajlo Mikele nijesi ti loš čovjek ali što ćeš starost kuca na vrata a Živadinka oće da bije i voli mlađe bogomi nije ni tebe lako!
Jado iz Sovinisticke mocvare

03. 12. 2019 - 17:16

Jel to najbolje sto moze tvoj mozgic da proizvede? Umjesto da nadjes supljine u autorovom argumentu ti posezes za ad hominemom? Hvala sto samo demonstrirate da se ne samo MORALNA nego I DUHOVNA i INTELEKTUALNA sirotinja!
Ćalasan

03. 12. 2019 - 17:19

Takođe i JA TEBE RAZUMIJEM, tebi je mnogo lakše, nego autoru teksta,jer ti mnogo ne znaš, pa te ništa i ne sjekira. Ovaj tekst je za tebe pretežak, lakše ti je da svoj intelekt treniraš na "Parovima" i "Zadruzi".
Sovinisticka mocvara

03. 12. 2019 - 17:13

Normalni Srbi ne mogu da disu I zive normalno od basibozuka, bagre I brabonjaka koji su se nakotili kao komarci* u mocvari! Najgori su uvijek bili ti takozvani Srbi (profesionalni Srbi) iz Crne Gore, Bosne I Hvatske! Ovo je fakt! *Komarci jer oni piju krv srpskom narodu vise nego I jedan spoljni neprijatelj.
Demos

03. 12. 2019 - 17:58

Pogodak u centar. Tkz srbi iz Crne Gore kao i bosanski pravoslavci su oni koji ce sahraniti Srbiju. Pogledajte ko vlada ( i koje je vladao) Srbijom zadnjih decenija ..... sve "heroj do heroja".
Gard

04. 12. 2019 - 00:35

Ti nijesi crnogorac.Samo extremni muslimani bosanske Srbe zovu bosanski pravoslavci.
AFŽ

05. 01. 2020 - 10:02

Oni to i jesu: bosanski pravoslavci, bosanski muslimani, bosanski katolici, koje su svi "svojatali" kao "topovsko meso" za ostvarenje suludih političkih ciljeva! Hrvati su za Muslimane govorili da su "najrasniji Hrvati", Srbi za pravoslavce ds su "najrasniji Srbi"! I borili su se Srbi kroz istoriju, do posljednjeg Crnogorca! Ovako isto i drugi!
Vitni Voren

10. 12. 2019 - 15:16

Zdravo bio, gospodine Terzicu! Dako se kljucni predstavnici crnogorske vlasti UOZBILJE i pocnu sa OZBILJNOM STRATEGIJOM OCUVANJA IZVORNOG IDENTITETA CRNOGORACA I ONOG VRIJEDNOSNOG SISTEMA PO KOME SU CRNOGORCI BILI UZOR CIJELOM SVIJETU. DAKO NAGAZE PAPUČICU U TOM JEDINO ISPRAVNOM SMJERU!!
Ksenija Petrovic

15. 12. 2019 - 09:35

U potpunosti se slazem sa vama druze Vitni Voren .Dako se ključni predstavnici Crnogorske vlasti uozbilje i počnu sa ozbiljnom strategijom očuvanja izvornog inditeta Crnogoraca tj CRNOGORKI koje ste zaboravili da napomenete jer ništa manje nijesu bile uzor za očuvanje CRNOGORSKOG iindetiteta ,od Crnogoraca Druže Voren na Mauzoleju NJEOŠOVOM stoje dvije ženske biste koje čuvaju vječnu stražu za ulazak u NJEGOŠEV MAUZOLEJ valjda vam to nešto znači da i mi CRNOGORKE nešto značimo za CRNU GORU
Sreten Vujović

05. 01. 2020 - 09:37

I ja se sažem sa Tobom, Ksenija! Rijetko koji narod ima termin "Bijela vojska": žene, majke, sestre, koje su gladne dolazile na prve linije fronta, da borcima donesu hrane, da ih previju... UZ to su čuvale i dom, da ratnici imaju đe da se vrnu! Žene su sačuvale Crnu Goru! Zato karijatide nijesu slučajne! Respect!
Sreten Vujović

05. 01. 2020 - 10:28

Hvala!
Sreten Vujović

05. 01. 2020 - 10:25

Pustite odgovor Kseniji Petrović! Što je problematično u njemu?!
Sreten Vujović

05. 01. 2020 - 10:43

Poštovani Admine, ne morate objavljivati ovaj moj "podśetnik" za objavljivanje! Znam da ste često u "gužvi" pa moje traženje da objavite neki komentar nije kritika već samo podśetnik, kao što rekoh! Srećni Blagi Dani!
Novi komentar