Poslodavci tražili lakše otpuštanje

Rigorozan Predlog zakona o radu: 50 slučajeva automatskog otkaza bez disciplinskog postupka

Novi Predlog zakon o radu predviđa oko 50 slučajeva kada poslodavac može dati otkaz zaposlenom bez disciplinskog postupka. Portal Analitika, zbog važnosti zakona, objavljuje sve slučajeve ovog veoma rigoroznog Predloga zakona…
Objavljeno: 04. 12. 2019 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aktuelni zakon je po tom osnovu daleko povoljniji od novog Predloga zakona, budući da se po tom propisu može dati otkaz uz disciplinski postupak u većini navedenih slučajeva. Poslodavci su upravo inicirali izmjene tog zakona kako bi lakše otpustili zaposlene.

RAZLOZI

Kao opravdani razlog, zakonopisac je predvidio otkaz “zbog neostvarivanja rezultata rada koji su utvrđeni kolektivnim ugovorom, aktom poslodavca ili ugovorom o radu, u periodu koji ne može biti kraći od 30 dana”.

otkaz1Zakonopisac je predstavio i set slučajeva kada se zaposlenom uručuje otkaz “zbog njegovog ponašanja”.

U pitanju su povrede propisa o zaštiti i zdravlju na radu čime se, kako se navodi u Predlogu, " izaziva opasnost po sopstveno ili zdravlje drugih zaposlenih".

OTKAZ ZBOG ALKOHOLA I DROGE

Otkaz se daje i zbog dolaska na posao pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, opijanja u toku rada ili upotrebe psihoaktivnih supstanci.  Uz odbijanje odgovarajućeg testa radi utvrđivanja tih činjenica od strane ovlašćenog lica, u skladu sa posebnim propisima.

Takođe, automatski otkaz sleduje i zbog neopravdanog izostajanja sa posla tri ili više radnih dana uzastopno, odnosno pet radnih dana sa prekidima u toku 12 mjeseci. Ova odredba je bila sastavni dio svih zakona o radu u posljednjih nekoliko decenija.

SLUŽBENI POLOŽAJ

Zakonopisac je predvidio i slučajeve kada se uručuje otkaz zbog “zloupotrebe službenog položaja”.

1401otkazOtkaz se uručuje zbog zloupotrebe službenog položaja na osnovu pravnosnažne sudske presude ili prekoračenja ovlašćenja, kao i zbog  “odavanja poslovne tajne utvrđene aktom poslodavca”.

Takođe, zaposleni će po automatizmu ostati bez posla zbog "nasilničkog, nedoličnog ili uvredljivog ponašanja prema strankama ili zaposlenim".

Ali i "zbog učinjenog krivičnog djela na radu ili u vezi sa radom".

OTKAZ ZBOG SLUŽBENIH AUTOMOBILA

Zanimljivo je da zakon predviđa mogućnost otkaza zbog službenih automobila.

Tako zaposleni može ostati bez posla zbog "upotrebe i raspolaganja službenim automobilom, mašinom i oruđem za rad suprotno aktu poslodavca sa kojim je zaposleni prethodno upoznat".

Automatski otkaz sleduje i ako je prilikom zasnivanja radnog odnosa ili raspoređivanja na drugo radno mjesto, zaposleni,  dao neistinite podatke koji se odnose na uslove za zasnivanje radnog odnosa, odnosno za obavljanje drugih poslova.

OTKAZ ZBOG ANEKSA

Otkaz sleduje  ako zaposleni  odbije da zaključi aneks ugovora o radu iz člana 47 stav 1 tačke 1, 2, 3, ovog zakona.

aneks

U pitanju je otkaz ako zaposleni odbije da bude raspoređen na "odgovarajući posao",  ako odbije "raspoređivanje u drugo mjesto rada", ali i ako "odbije izmjene u odnosu na zaradu".

Kao utjeha, zaposleni koji dobije otkaz zbog Aneksa, odnosno ukoliko ne prihvati umanjenje zarade, ima pravo na otpremninu u visini tri prosječne neto zarade u državi.

Zbog važnosti, Portal Analitika će objaviti kompletan član 47, kako bi čitaoci imali kompletan uvid.

OTKAZ ZBOG ZLOUPOTREBE PRAVA

Zakonopisac je predvidio automatski otpust ako je zaposleni zloupotrijebio pravo na odsustvo zbog privremene spriječenosti za rad.

"A naročito ako je za period privremene spriječenosti za rad bio radno angažovan kod drugog poslodavca po bilo kom osnovu, odnosno ako u roku od tri dana od dana izdavanja ne  dostavi potvrdu doktora poslodavcu, lično ili preko drugog lica, odnosno ako u roku od petdana od dana izdavanja ne dostavi izvještaj o privremenoj spriječenosti za rad", piše u Predlogu zakona.

Otkaz sleduje ako se zaposleni  "bez opravdanog razloga" ne vrati na posao u roku od dva radna dana po završetku neplaćenog odsustva, odnosno, u roku od 15 dana od dana prestanka razloga zbog kojeg su mirovala prava i obaveze iz rada.

Automatsko otpuštanje zaposlenih sleduje i u slučaju zbog kolektivnog otpuštanja kod poslodavca, ako mu nije obezbijeđeno neko od prava iz ovog zakona.

U Predlogu zakona se navodi da  otkaz može nastati i “u drugim slučajevima utvrđenim kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu”.

NEOPRAVDANI OTKAZ

Predlog zakona o radu je predvidio slučajeve gdje se otkaz smatra “neopravdanim”, ali izričito ne zabranjuje otkaze u tim slučajevima. Iako su zakonopisci tvrdili drugačije tokom dugog “prečišćavanja” teksta zakona.

vladacg2811Opravdanim razlogom za otkaz ugovora o radu ne smatra se odbijanje zaposlenog da prihvati ponudu aneksa ugovora iz člana 47 stav 1 tačka 6 koji govori o izmjeni radnog vremena sa punog na nepuno i obrnuto.

Opravdanim razlogom za otkaz ne smatra se  privremena spriječenost za rad zbog bolesti, povrede na radu ili profesionalne bolesti.

Takođe, korišćenje odsustva zbog održavanja trudnoće, porodiljskog, roditeljskog, usvojiteljskog i hraniteljskog odsustva i odsustva sa rada radi njege djeteta i posebne njege djeteta ne smatra se opravdanim razlogom za otkaz.

Kao opravdan razlog za otkaz ne smatra se članstvo u političkoj organizaciji, sindikatu, različitost prema ličnom svojstvu zaposlenog (pol, jezik, nacionalna pripadnost, socijalno porijeklo, vjeroispovijest, političko ili drugo uvjerenje ili neko drugo lično svojstvo zaposlenog.

Takođe, za opravdan razlog za otkaz ne smatra se djelovanje u svojstvu predstavnika zaposlenih u skladu sa zakonom, ali i obraćanje zaposlenog sindikatu ili organima nadležnim za zaštitu prava iz radnog odnosa u skladu sa zakonom i ugovorom o radu.

Otkaz se smatra neopravdanim i zbog obraćanja zaposlenog nadležnim državnim organima zbog opravdane sumnje na korupciju ili u dobroj vjeri podnošenje prijave o toj sumnji, kao i obraćanje ili ukazivanje zaposlenog poslodavcu ili nadležnim državnim organima na ugrožavanje životne sredine u vezi sa poslovanjem poslodavca.

Predlog zakona je upućen u skupštinsku proceduru i poslanici bi se mogli izjasniti o njemu krajem decembra  ove ili u drugoj polovini januara naredne godine.

Komentari: 21

Markoni

04. 12. 2019 - 00:30

Pa ovo samo moze kod nas..Ovo je dokaz i da su nasi "poslodavci"u tijesnoj vezi sa politicarima(znamo ko gura voli,bemax,i ostale) i sad su napravili ovo da mogu cinjet sto oce sa ljudima..A mi smo stoka sto im dozvoljava ovo..Zbog ovakvih nesoja sam i posa iz zemlje
Ne ropstvu !

04. 12. 2019 - 10:13

Moderno ropstvo. Još samo da se propise broj udaraca bičem poslodavca prema radnicima a možda i streljanje. Donose nam ovakve zakone umjesto nekada bukagija i bičevanje. A Koko je vajni zakon predvidio ako poslodavac ne isplaćuje zarade i ne poštuje prava radnika u vezi godišnjeg odmora, prava na slobodan dan, trudnickog bolovanja i sl ? Zato svi koji imate neki zanat i znate nešto da radite pravac napolje, n zapad pa neka zapošljavaju migrante
Alkohol i droga

04. 12. 2019 - 05:53

Fino, otkaz... N'o, ko 'e ga dati poslodavcu koji sa svojom ekipom roni cijeli dan? I u kafani provodi makar trećinu radnog vremena. Vlada nije svjesna ili se pravi da ne zna koliko se pije u državnoj upravi.
necesti dugo s tim rezonom

04. 12. 2019 - 09:21

Poslodavcu se moze da se drogira a ti si placen da rintas . Sjecam se ranije su profesori iskolski direktori branili ucenicima u kafanu . Valjda zato sto su oni tamo padali ispod stola pa da ih ne vide
puno uspjeha u drugoj firmi

04. 12. 2019 - 06:03

Ja sam licno u demokrackoj Europi imao ugovor koji je predvidjao otkaz u "slucaju gubitka povjerenja " . Pod tom tackom se moze podvesti sve a ne mora se detaljno obrazlagati , Poslodavac ili partner ti napise preporuceno pisamce krajem mjeseca u kome te obavijesti da je izgubio povjerenje i kraj saradnje. Normalno mora se ispostovati otkazni rok . Samo u slucajevima najgrubljih prekrsaja otkaz je momentalni .
covek je jeftina potrosna roba

04. 12. 2019 - 06:20

Zakon treba da je jos rigorozniji posebno u drzavnim sluzbama gdje se nakotilo teskih drskih neradnika i reketasa .
Potpuno je nebitan razlog

04. 12. 2019 - 08:21

Poslodavac i ne mora da navede stvarni razlog vec da ga izmisli . Recimo restrukturiranje u firmi ili losa privredna situvacija itd itd . Nije socijalizam i samoupravljanje pa da ga molim da izadje . Iz svoje firme mogu da izbacim svakoga osim sebe . Jednostavno nije mi simpatcan i cao . Naravno u pismu napisem " sa dubokim bolom i tugom u srcu rastajem se sa tobom i zelim puno srece u buducnosti "
Fizičar iz Botuna

04. 12. 2019 - 09:19

Ti nijesi poslodavac no gonič robova.A znate svi kako se završavaju pobune robova...
Fizičar iz Botuna

04. 12. 2019 - 09:20

Ti si ocigledno jedan od plejade podgorickih privatnika koji daje radnicima 300 eura, osigurava ih na minimalac i kuka kako nema radne snage...
vazda ce biti neko gladan

04. 12. 2019 - 09:29

E kad nestane domace radne snage onda ce doci Filipinci i Tajlandjani oni rade za 3 € dan .
sve ide u krug

04. 12. 2019 - 11:21

Samo je pitanje kako ce sa ta 3 eura kupovati robu i moci da naprvi profit poslodavcima sa takvom vizijom.
3 € su jos mnogo

04. 12. 2019 - 13:04

Kinezi su na toj osnovi napravili imperiju . . Sta ti mislis on prodaje na pijaci u Titograd nesto za 1 € a transportovao ga preko pola svijeta i jos zaradjuje na njemu .
radnik je takodje i musterija

04. 12. 2019 - 21:57

Ako je tako zasto CG preduzetnici svoju robu ne prodaju za manje od 1 eura (jer nema troskova trasporta preko cijelog svijeta)? Kad bi tako bilo jos mozemo postati imperija, pa lako da platimo auto put, tih cijelih 1 euro, ma i da ih castomo jos 20%.
Nick

04. 12. 2019 - 11:48

Svaki radnik koji želi dobro Crnoj Gori mora da podrži ovaj Zakon, jer smo lideri u regionu a to cijeli Svijet cijeni i dive nam se
Nickola

04. 12. 2019 - 12:13

Mi nijesmo nu svjesni kako je tek u Monaku s kojim se naši političari upoređuju.
odlican

04. 12. 2019 - 12:21

Promijenite naslov iz Rigorozan u Odlican Krajnje je vrijeme da se neradnici i protuve ne kriju iza clanova starog zakona. Svaka cast za Zakon, sve cestitke i velika podrska. Na ovo jedino mogu da vriste losi radnici i svi iz takvog kosa.
Popokatepetl

04. 12. 2019 - 13:39

ti si gonič robova...
dzabalebarosi

04. 12. 2019 - 13:52

NE DA BIH VAS GONIO NEGO BICEVAO ZEZENOM KANDZIJOM!
bijesniVranac

04. 12. 2019 - 14:45

ipak mi se cini da ce poslodavci vrlo brzo moliti radnike da rade za njih posto se masovno odseljavamo i napustamo ovu drzavu. drzava ce ostati bez radne snage tako da 'poslodavci' vrlo brzo nece ni imati nad kim da treniraju strogocu
nista ne znam e kako da znam

04. 12. 2019 - 17:19

A sta mislis da je vani mnogo bolje ? Svud je kapitalizam i slicno kao u montenigriju. Jedino sto su malo organizovanije drzave i zna se neki red a nidje nema mufte . Dobijes platu pa im je opet vratis za racune . Nije rahmetli Ekrem dzabe pevao e kuca poso e poso kuca .
Cake

04. 12. 2019 - 23:43

Bolje da ti da pismo povjerenja,pa odeš na bolje rješenje,odje ili u bijeli svjet,sačuvanog zdravlja.Mnogi šefovi mobingom godinama uzimaju dušu,pa oboliš od raka,ne treba ti onda posao,čekaš "Boška" da te privati.Ništa nije za vijeka?Grdno se mnogi varaju,"dodje djavo po svoje".Molit će gazde mnoge da rade,jer ce i prevodioce plaćat za te žute,što planiraju dovodit?
Novi komentar