Francuski predsjednik na samitu Alijanse u Londonu

Makron: I dalje mislim da je NATO u stanju moždane smrti

Francuski predsjednik Emanuel Makron ponovio je danas stav da je NATO u stanju "moždane smrti", na razočarenje članica Alijanse uoči početka samita te organizacije u Londonu.
Objavljeno: 03. 12. 2019 - 18:07 Promjenite veličinu teksta: A A A
Makron: I dalje mislim da je NATO u stanju mozdane smrti
Foto: Beta/AP

"I dalje tako mislim", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Tramp je nekoliko sati ranije rekao da je Makronov stav "veoma uvredljiv" za Alijansu, koja sjutra obilježava 70 godina postojanja.

Makron je u novembru izjavio da je NATO u stanju "moždane smrti", obrazlažući to smanjenim američkim angažovanjem i ponašanjem Turske, članice NATO-a.

Francuski predsjednik je danas rekao da Turska ponekad sarađuje sa posrednicima Islamske države i dodao da Turskoj i dalje zamjera što se bori protiv kurdskih boraca na sjeveru Sirije, jer ti borci pomažu u borbi protiv džihadista.

"Turska se bori protiv onih koji su se borili zajedno sa nama. A ponekad sarađuje sa posrednicima Islamske države", rekao je Makron.
 

Komentari: 4

Свети дух

03. 12. 2019 - 20:55

Apprentice - тако дјелује поред Трампа
Bakino cedo

03. 12. 2019 - 23:36

Opet ce USA da mu brani Francusku po TRECI put. pa ce oni biti zahvalni jedno 2-3 godine I onda po starom.
Matan

04. 12. 2019 - 00:00

Kompleksi su teške bolesti. Makronov je u najtežem stadijumu!
Мирослав Ђукић

04. 12. 2019 - 09:52

Макрон, поред тога што је председник Француске, уједно је и важан чиновник најмоћније породице на свету. Кад он нешто овако отворено и јасно каже, то је онда тако. Не говори он то у своје име, као слободни стрелац сасвим сигурно. Сад, истина може и да нам се не свиђа, па и да нас боли, али је она ипак истина.
Novi komentar