(VIDEO)

Zamjena ulja na ovom automobilu košta kao Honda Civic

Ako ste vlasnik Bugatija Veyron i morate da zamijenite ulje u motoru svog ljubimca, to "zadovoljstvo" će vas koštati cijelih 25.000 dolara. Da, dobro ste pročitali!
Objavljeno: 04. 12. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sa novcem koji vlasnik potroši da bi zamijenio ulje, može da se kupi nova Honda Civic, dvije srednje opremljene Škode Fabije ili dvije i po Dačije Sandero.

Cifru je otkrio Meni Košbin, bogati trgovac nekretninama i kolekcionar luksuznih sportskih automobila, koji u svojoj garaži ima neke od najskupljih, najrijeđih i najegzotičnijih supersportskih automobila današnjice.

Meni, inače, posjeduje čak dva Veyrona, pa se u njegovom slučaju suma od 25.000 dolara duplira.  

 

Vlasnicima njihovih automobila Bugatti preporučuje zamjenu guma na svakih dvije do tri godine, što je, prema Košbinovim riječima, dodatnih 38.000 dolara.

Kada se na to doda još 50.000 za felne, čija se zamjena preporučuje na pređenih 16.000 kilometara, vlasnik Veyrona pri prvom odlasku na generalku, u startu mora da računa da će potrošiti preko 100.000 zelenih novčanica. I to pod pretpostavkom da je sa njegovim automobilom sve ostalo u redu...

Meni Košbin, inače, trenutno čeka na isporuku još jednog Bugatija, samo što je ovoga puta u pitanju specijalna verzija modela Chiron.

 

Komentari: 0

Novi komentar