Hrvatska predsjednica nema ništa protiv

Grabar-Kitarović najavila novi proizvod, zvaće se - Čokolinda!

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nema ništa protiv toga da Podravka jedan svoj novi proizvode nazove - Čokolinda, piše Index.hr.
Objavljeno: 04. 12. 2019 - 12:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a gostovala je u Hrvatskom domu u Križevcima gdje je govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za što će se zalagati ako dobije novi mandat.

Otkrila je kako je Podravkinim menadžerima dala svoju saglasnost da proizvod nazovu upravo tako - Čokolinda.

“Rekla sam kolegama iz Podravke: 'Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako.' Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Evrope nego i u području zaliva i drugih država. Neka nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati", rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Inače, kovanica Čokolinda nastala je nakon bure koja se podigla tokom podjele paketića dubrovačkoj djeci 2016. godine. U paketu se, naime, našla i čokoladica srpske firme Pionir pa se Kolinda Grabar Kitarović zbog toga izvinjavala djeci i javnosti.

To je izazvalo lavinu negativnih komentara u cijelom regionu, a mini aferu s čokoladicom Mony prenijeli su i strani mediji. Afera je prozvana - Čokolinda.

Komentari: 3

gost

04. 12. 2019 - 13:16

Ko da Vucica slusam...
Miilovača

04. 12. 2019 - 14:28

Red bi bio da kod nas Plantaže proizvedu MILOVAČU.
daki

04. 12. 2019 - 18:41

Samo cekamo da je vidimo golu,to joj je jos ostalo od aduta,na kraju ce kao i Seve odraditi !!!
Novi komentar