Zatvoreniku pozlilo, pa preminuo

Više tužilaštvo: Naredili smo obdukciju povodom smrti Peruničića

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti Rajka Peruničića, saopšteno je za Portal Analitika.
Objavljeno: 04. 12. 2019 - 16:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U fazi izviđaja prikupljena su obavještenja od više lica, dok je od strane tužilaštva donijeta naredba za obdukciju, koji obdukcioni zapisnik još nije dostavljen ovom tužilaštvu", dodaju iz tužilaštva.

Podsjetimo, Peruničiću je pozlilo u subotu u spuškom zatvoru, nakon čega je prevezen u Klinički centar, gdje je preminuo. Porodica sumnja da nije u pitanju prirodna smrt niti samoubistvo, već da su mladića pretukli. 

Mladić je, kako je za Dan kazao njegov otac Predrag, u Klinički centar Crne Gore, prema informacijama koje su oni dobili iz te zdravstvene ustanove, doveden bez znakova života. Sumnje u uzrok smrti ovog mladića iznijela je i njegova sestra Danijela, kao i brojna rodbina i prijatelji koji su sinoć čekali nalaz obducenta ispred Patologije KCCG.

Nadležni u UIKS-u su za naš portal naveli da ne raspolažu sa saznanjima koja bi ukazivalia na bilo koji oblik nasilja u odnosu prema zatvoreniku  Peruničiću. 

Iz UIKS-a su istakli  da Uprava policije i Tužilaštvo utvrđuju pod kojim okolnostima je Peruničić preminuo.

Uzrok smrti mladića je još uvijek nepoznat.

***Rajku Peruničiću (21) pozlilo u ZIKS-u, zatim preminuo

***Porodica sumnja da je zatvorenik prebijen do smrti

***UIKS: Nemamo saznanja da je zatvorenik Peruničić pretrpio nasilje

Komentari: 1

,

04. 12. 2019 - 17:29

Bez obzira sto se radi o kaznjenicima drzava mora garantovati za njihov zivot i brinuti o njima kao da su u vojsi . Sad ovi kazu ovaj momak je maltretirao nekoga Roma i neku nastavnicu i nema veze sto je ubijen . Neka sve osudjenike strijeljaju onda sto ce im sud .
Novi komentar