Klub poslanika DPS-a

Demokrate bi zakonom da od vječnih gubitnika načine pobjednike

Od samog početka rada Odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, Demokrate demonstriraju svoje tradicionalno neznanje i nevaspitanje. Ipak, poslednjim događajima u koje spada jučerašnja sjednica Odbora kao i učestalim zahtjevima da se izglasaju protivustavna i nesuvisla zakonska rješenja, ova politička stranka iz zone politike potpuno je prešla u političko šarlatanstvo i satiru, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.
Objavljeno: 05. 12. 2019 - 18:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iako je bilo očekivano da njihov takozvani Zakon o vladi, kako dodaju iz DPS, "ima samo jedan član koji glasi: “gubitnik  ima pravo da formira Vladu, bez obzira na rezultate izbora”, uopšte nas ne čudi to što su bili “skromni” pa su se ograničili na “samo” 300 dana vlasti".

"Opravdano vjerujemo da su odustali od tog predloga samo iz jednog razloga: jer bi u tom slučaju morali da rade, odnosno da se bar pojavljuju na radnom mjestu i  simuliraju rad, čitave četiri godine, što im se učinilo nezamislivo, posebno nakon njihovog  višegodišnjeg  nerada koji su, nažalost, građani finansirali", poručuju iz DPS-a.

U DPS- u smatraju da ovako, “genijalno” rješenje gdje će godinu dana glumiti vlast, a ostale tri živjeti od plodova svoje vladavine i dotirati svoj budžet novcem  građana, idealna je formula  za crnogorsku opoziciju, iscrpljenu porazima i neuspjesima, a vazda ubijeđenu u sopstvenu političku važnost i  lažnu veličinu.

"Uostalom, kako bi to izgledalo,  imali smo prilike da vidimo u opštinama na kojima su u koaliciji bili na vlasti: svi međusobno posvađani, jedni druge optužuju za kriminal, nepotizam, partijska zapošljavanja, zloupotrebe, korupciju...", ističu u DPS-u.

Ipak, kako dalje navode, jasno je i njima kao i cjelokupnoj javnosti, da ovo zamajavanje i predstavljanje  pravnih besmislica, kao rješenja, jeste pokušaj da se izbori obesmisle.

"Uz svu dobru volju i napore koje ulažemo sa koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora, ipak ne postoji izborno zakonodavstvo koje bi gubitnike proglasilo za pobjednike, što je izgleda jedino rješenje prihvatljivo za opoziciju", zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 3

Aaaa999

05. 12. 2019 - 22:28

PREDAJTE IM VLASTDVA MJESECAPA KAD NAROD VIDI KAKO ONI VLADAJU NA IZBORIMA BI IM BIO KRAJ
Mrki

06. 12. 2019 - 07:54

Ha ha vlast kada se preda I jedan dan nikad vise. A ne mjesec dana. Od DPSa ne bi strva ostalo.
Goga

06. 12. 2019 - 08:49

U politici i vodenju drzave treba zabraniti ulaz u skupstinu licima ispod 35-40 godina. Ovi lajavci iz pojedinih partija pogotovo demokrate nisu nikada radili ,nemaju ni zivotnog iskustva ,ne shvatam sta oni mogu osim da poavljaju kao papagaji naučene fraze. Direktno iz pelena da vode drzavu
Novi komentar