NBA

Vučević blizu povratka, ne zna hoće li igrati za reprezentaciju

Nikola Vučević još nije spreman, ali je blizu povratka na parket.
Objavljeno: 05. 12. 2019 - 22:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski centar oporavlja se od povrede, a za “Glas Amerike” kaže da je na dobrom putu.

“Ide na bolje polako. Počeo sam malo da šutiram, ali će biti potrebno da prođe još nekoliko koraka prije nego što se vratim na teren. Približavam se, ali nije još to to”. poručio je Vuč.

On vjeruje da Orlando ima realnu šansu da ode dalje nego prošle sezone, kada je ispao na startu plej ofa.

“Mislim da su nam dobre šanse. Počeli smo malo toplo-hladno, ali mislim da u zadnje vrijeme igramo sve bolje i bolje i nadam se da kada se ja vratim i kad budemo svi na okupu, da ćemo moći da pokrenemo neku dobru seriju. Mislim da imamo bolje šanse nego prošle godine.”

Naš as je pričao i o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Kaže da je sam uspjeh bio i nastup na tako velikom takmičenju.

“Ljudi su imali nerealna očekivanja, misleći da ćemo kada odemo tamo uzeti medalju, napraviti čuda. Mislim, to nije realno. Mi smo mala zemlja, sa malim fondom igrača, mlada ekipa takođe. Imamo nekoliko igrača koji igraju u velikim klubovima i imaju ozbiljne uloge, ali većina nema te uloge koje su potrebne, budući da na svjetskom odigrate u nekoj ulozi na koju niste navikli, da budete nosilac igre, a to niste u svom klubu i to nije lako.” kazao je Vučević.

Nije siguran da li će se odazvati budućim pozivima reprezentacije.

“Vidjeću. Ne znam tačno ni kada će biti sledeće okupljanje i kad ću ja moći zbog obaveza ovdje. Sad se kvalifikacije igraju tokom zime, ne znam da li tokom ljeta ima nešto, tako da još ne znam. Mi čak još nemamo selektora, tako da ne znam šta će biti s tim. Ništa ne isključujem, vidjeću, kako se bude približavalo vrijeme i kakve budu moje obaveze, ja ću znati više o tome.”

Komentari: 0

Novi komentar