Mladić brutalno pretučen nasred ulice, nedjeljama prije toga dobijao prijeteće poruke

Četiri mladića, u subotu 30. novembra, brutalno su pretukla Dušana Kočovskog (19) iz Subotice. Nasilnici su napadnutom devetnaestogodišnjaku polomili vilicu i nanijeli mu brojne druge povrede po tijelu, saznaje "Blic".
Objavljeno: 06. 12. 2019 - 07:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dušan još uvijek nije u stanju da govori, a njegova majka Zorica Kočovski kaže za „Blic“ da joj je sin preživio strašnu torturu.

- U subotu 30. novembra, rano ujutru, Dušana su prvo verbalno napala četvorica mladića ispred ugostiteljskog objekta. Verbalni okršaj se završio bez posljedica. Međutim, moje dijete je krenulo do kioska brze hrane u blizini. Išao je sam prema hamburgeriji kada je ta ista četvorka naletjela na njega. Jedan od njih mu je zadao udarac sa strane, a od siline udarca Dušanu je pukla vilica. Vilica je napukla i sa druge strane – prepričava napad Dušanova majka Zorica.

Prema njenim riječima sin joj je ostavljen da krvari na betonu, a kada je kasnije primljen u Opštu bolnicu konstatovane su mu i druge povrede.

- Utvrdili su mu povrede oba ramena, ogrebotine, čak i ugrize. Vjerovatno kada su vidjeli da je sam i da je pao oni su pobjegli. Na sreću naišli su neki drugi momci i odneli ga do hamburgerije. Postoje fotografije koje je napravio policijski inspektor kada je izašao na lice mjesta, kao i Hitna pomoć – kaže Zorica Kočovski.

Majka kaže da se nije usudila da vidi te fotografije, i prema njenim riječima Dušan joj se u 02,40 časova javio porukom. Napisao je „Majko ja sam na Hitnom prijemu, slomili su mi vilicu“.

Tražila je snimak i vidjela da je vilica polomljena, ali joj je rečeno da će tek kada ujutru bude radila ambulanta dobiti specijalistički uput za Klinički centar Vojvodine. Ujutru specijalista ORL nije mogao da nađe snimak Dušanove slomljene vilice.

- Ne znam kako i zašto je snimak nestao, ali ja sam taksijem svoje dijete prebacila u Novi Sad. Ustanovili su mu već utvrđene povrede i rekli su da su to teške tjelesne povrede. Dobio je fiksator za gornju i donju vilicu. Na svu sreću se vilica vratila u prvobitno stanje i do 8. januara mora da ga nosi. Ne može usne da pomjeri, slamčicu gura sa desne strane gdje ima mali prolaz i tako unosi hranu – očajna je majka.

Nakon napada, u subotu, majku je pozvao policijski inspektor i pitao da li će Dušan svjedočiti.

- Naravno da će svjedočiti i naravno da će ih identifikovati. Ne sjeća se jedino četvrtog mladića koji se za sada vodi kao NN lice. Ne želim iz ove priče niko da se izvuče. Sva se tresem, ne mogu ni da zamislim kroz šta je moje dijete prošlo - kaže potresena žena.

Zorica Kočovski kaže da Dušan ne poznaje lično napadače, ali ih zna kao što većina mladih koji su generacijski bliski znaju jedni drugima čak i po nadimcima.

- Advokat je sačinio prijavu i tužbu i podnio sudu. Među napadačima ima i maloljetnika, ali i punoljetnih. Posetili su nas inspektori i danas, ali je Dušan pod teškom terapijom, noću ne može da spava i tek je ujutru zaspao pa nisam htjela da ga budim. Sve su uvažili i dogovorili smo da će Dušan dati zvanično pismenu izjavu sutra, drugačije ne može – objašnjava.

Majci je potvrđeno da se proces za zvanično pokretanje postupka privodi kraju, nedostaje samo Dušanova izjava.

Prijetio mu vršnjak koji je poznat policiji

Na pitanje šta je povod verbalnog sukoba koji je prerastao u fizički majka kaže da je njenom sinu prije oko tri nedjelje počeo da prijeti vršnjak koji je od ranije poznat policiji.

- Taj mladić se raspitivao za drugog mladića i tražio je od mog sina da mu kaže gdje je. Dušan mu je odgovorio da ne želi da mu kaže već da se obrati ocu tog mladića. Već u porukama mu je prijetio da će ga pretući. Napisao mu je i "ako ti to ja ne uradim, uradiće neko drugi i zatvoriće ti usta". Postoji skrinšot u kome taj mladić piše da će se „mali Dušan loše provesti, a sada je tamo gdje treba“, mislio je na Klinički centar. Sve je to predato policiji – kaže Dušanova majka.

- Niko ne zaslužuje ovo što prolazi moje dijete – poručila je majka.

Komentari: 0

Novi komentar