Preliminarni nalazi prezentirani stečajnom odboru i CBCG

Interna istraga pokazala da su brojne oblasti mogle dovesti do gubitka po Atlas banku

Kompanija Kroll, angažovana da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do stečaja u Atlas banci, završila je fazu utvrđivanja opsega istrage i predstavila preliminarne nalaze Stečajnom odboru  i Centralnoj banci Crne Gore, saopštio je stečajni upravnik Atlas banke u stečaju Mirko Radonjić.  
Objavljeno: 06. 12. 2019 - 14:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Preliminarni nalazi su pokazali brojne oblasti koje su potencijalno mogle da dovedu do gubitka po banku”, kazao je Radonjić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika, ne navodeći detalje.  

Kroll će, kako je istakao, nastaviti da pruža pomoć Stečajnom odboru i preduzeće dalje detaljne istrage ako budu neophodne u cilju podrške banci i njenim pravnim savjetnicima u razmatranju mogućih strategija za povraćaj tih sredstava. Stečajni upravnik nije naveo o kojoj se okvirno sumi novca radi. 

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je u aprilu ove godine pokrenula stečaj u Atlas banci jer banka nije mogla da ispuni zahtjeve za adekvatnošću kapitala kako je to propisano Zakonom o bankama. 

Stečajni odbor Atlas banke je u junu 2019. angažovao kompaniju Kroll Associates U.K Limited (Kroll) da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do stečaja, da identifikuje faktore koji bi mogli ukazati na moguću zloupotrebu sredstava i koji su mogli doprinijeti neispunjavanju zahtjeva za adekvatnošću kapitala od strane banke i kasnije doveli do stečaja.
 

Komentari: 0

Novi komentar