Reagovao novinar Dana

Otašević: Objavljen samo dio snimka iz Delte

Novinar dnevnog lista "Dan" Vladimir Otašević reagovao je povodom snimka incidenta iz Delte koji je objavljen na Portalu RTCG, navodeći da je snimak prekinut i da je sakriven dio gdje ga, kako navodi, tjelohranitelj biznismena Zorana Bećirovića, udara ramenom.
Objavljeno: 06. 12. 2019 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Javni servis objavio je snimak incidenta u Delti, u kom su akteri novinar "Dana" Vladimir Otašević i tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, Mladen Mijatović.

- Na originalnom snimku iz TC Delta u 15:58:26 sekundi - tjelohranitelj Zorana Bećirovića me hvata rukom za zadnji dio vrata. To se vidi i na objavljenom snimku na Portalu RTCG. Nedugo nakon toga snimak na RTCG prestaje i nakon toga nije objavljeno što se dalje dešavalo.

Tačno u 15:59:28 sekundi na kamerama se može vidjeti da se tjelohranitelj Bećirovića vraća i udara me ramenom u grudi.

Taj snimak postoji, gledao ga je i urednik "Dana" Nikola Marković. Tužilaštvo me je saslušalo juče kao svjedoka, a ne kao oštećenog da mi taj snimak ne bi dali, ali i ostale snimke koji oslikavaju incident u TC Delta.

Dakle, suština je da je snimak objavljen na RTCG prekinut i da je sakriven dio gdje me tjelohranitelj Bećirovića udara ramenom.

Inače, i ovo što se vidi na snimku, koji je objavljen na Portalu RTCG, dovoljno je da se vidi da je u pitanju maltretiranje i hvatanje za zadnji dio vrata mene kao novinara, koji je radio svoj posao i samo slikao na javnom mjestu.

Takođe, od pokretnih stepenica na snimku objavljenom na Portalu RTCG, ne vidi se tužilac Šoškić, koji je tu sve vrijeme stojao i nijemo gledao i slušao uvrede na moj račun i maltretiranje. To se sve može vidjeti na ostalim snimcima, koji su dostavljeni policiji i tužilaštvu - kazao je Otašević

 

 

Komentari: 2

Kuc

06. 12. 2019 - 16:36

Ako si kao novinar bio ,duznost ti je bila da se predstavis i trazis odobrenje da slikas ili sta god . Ako si krisom slikao onda je tvoj urednik bio duzan da pozove osobe da ih upozna sa slikama i da trazi odobrenje za tekst koji namjerava da objavi .Sve ostalo sto se uradilo ili se namjerava uraditi je zastidje novinarstva . Ako te udario treba da odgovara ,ali samo ako to dokazes jer na rijec takvima ne vjerujem .
kao

06. 12. 2019 - 17:57

ucinje li mi se ovo ili ovaj novinar pred kraj snimka uzima nesto iz ruku becirovica, nesto sto izgleda kao da je izvadjeno iz novcanika
Novi komentar