DPS: Verbalno nasilje i primitivizam, glavna politička načela DF-a

Demokratska partija socijalista (DPS) najoštrije osuđuje ponašanje Andrije Mandića demonstirano kroz prijetnje i uvrede koje je uputio poslaniku Luiđu Škrelji, saopšteno je iz te partije.
Objavljeno: 06. 12. 2019 - 18:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo, Mandić je tokom skupštinske rasprave prije dva dana poručio Škrelji da će mu “prebiti i tu drugu nogu”, a sjutradan kazao da neće da se izvini.

"Nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a. Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida", saopštio je DPS.

Takav diskurs, kako su kazali, pokazuje da kod Demokratskog fronta nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90-ih godina koja za posljedicu ima radikalni nacionalizam i sukobe.

"Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su pozvali nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava poslanika DPS-a Luiđa Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini.

Komentari: 2

lolo

07. 12. 2019 - 06:21

Ima li ko u to tuzilastvo!!! Izvidjaju gurkanje u Deltu a otvorenu prijetnju na nacionalnoj osnovi ne primjecuju. Ili su vas u brazdu uveli ovi iz Vijesti i Dana ???
Palj Barba

07. 12. 2019 - 06:53

Pita debela Martinovica sto pominje hitlera pa se buni ,a sto je srpski svetac n velimirovic govorio hitleru da je nacisticku formulu prepisa od njegovog slavnog pretka sv save a debela tobos ne zna da su i srbi celi da u Jugoslaviji svi govorimo srpski da idemo u jednu crkvu da svi pisemo cirilicom da budemo svi jedan narod i to zamislite ,srpski
Novi komentar