Nikolić: Opozicija već priprema alibi za gubitak izbora

Sve ukazuje na to da opozicija nema želju da dođe do dogovora, jer bi to značilo da nakon izbora treba da priznamo rezultate i čestitamo pobjedniku, kaže u intervjuu Vikend novinama poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.
Objavljeno: 07. 12. 2019 - 07:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

„To se do sada nije dogodilo. Prema tome, imamo dovoljno razloga da vjerujemo da opozicija ima unaprijed formiranu svijest da ne može pobijediti, te da je pitanje trenutka kada će objelodaniti unaprijed pripremljen alibi, ne bi li osporili validnost izbora, kaže Nikolić.

Do tog trenutka, ponašaće se, kako ističe,  kao da imaju partnera koji sa njima želi da radi na kreiranju sistema jednakih izbornih šansi za sve aktere, a ne sistema da bi se pobijedila DPS.

„Spremnost parlamentarne većine da pregovara o svemu što je opozicija smatrala važnim za kvalitet izbornog procesa, uticala je na to da njihovi predstavnici u Odboru, iznova pokušaju da presele priču na teren ultimatuma. Zato se aktuelizuje formiranje tzv. “Vlade građanskog jedinstva”, jer je to jedina tema za koju je u startu saopšteno da ne može biti predmet pregovora, zbog toga što je ustavno neutemeljena“, rekao je on.

Kako je dodao, situaciju dodatno otežava činjenica da ne postoji ni minimum razumijevanja unutar same opozicije, uz napomenu da jedan njen dio bojkotuje parlament, a dolazi na sjednice Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, dok drugi dio opozicije ne učestvuje u radu Odbora, ali učestvuje na plenarnim sjednicama Skupštine.

Komentari: 18

Jakov Pajov Beograd

07. 12. 2019 - 11:00

Bolje mu stoji brada nego pokojnom Kalabiću ,nazdravlje njemu.U DPS-u ima mnogo bradonja ,nadam se da im nije to neki ideolški znak!Vrlo je čudno da u DF skoro niko od važnijih"glavara" ne nosi bradu mada kao vojvode bi trebali ,izuzim ovjde onog Aleksića jer je ćosav ,što je opet čudno za četnika!
Sava Kovavevic

07. 12. 2019 - 13:38

Nikolic je Crnogorac , katunjanin s’ Ceva, djed mu je nosilac spomenice !
Igor

07. 12. 2019 - 15:14

Partizanske spomenice, pretpostavljam. Baš mi je to odlikovanje za isticanje. Izazivači bratoubilačkog rata.
Gost

07. 12. 2019 - 20:16

[email protected] Partizanska spomenica se davala borcima, antifasistima koji su izazvali divljenje slobodoljubive Evrope kao i npr predjednika Francuske Ziskara. Ovi drugi kojima tvoji ocigledno pripadaju dobijali su iskaznice Pircija Birolija kao potvrdu dobre saradnje i njegovu blagonaklonost. U nekoj drugoj zemlji su ih nazivali kvinslinzima ali u svim zemljama Evrope dobili su identicnu ovjeru za zasluge: metak.
Igor

07. 12. 2019 - 22:24

Partizani jesu bili antifašist i to je činjenica. Ali je i činjenica, da su bili revolucionari, da su pogazili datu zakletvu, da nijesu priznavali legitimnu vladu i Kralja, naprotiv ratovali su sa vojskom legitimne Vlade i što je najgore činili zločine prema sopstvenom narodu. Četnički pokret i njihov vodja su rehabilitovani, nakon propasti zla zvanog komunizam i njihove "istine". Nijedan protest Saveznika nije došao, pa valjda oni bolje od tebe i komunističkih "istoričara" znaju ko je bio na njihovoj strani. Pa samo prije 2 mjeseca je ambasador SAD odao počast na Ravnoj Gori Mihailoviću i njegovoj vojsci,a u Srbiji je odavno ustanovljena Ravnogorska spomenica. Kamo sreće da nijedan partizan nikad nije uzeo pušku u ruku.
cg bluz

08. 12. 2019 - 03:07

Igore, a ko je to, i kad " rehabilitovao" cetnike? Da nije slučajno Tito, ili Milo? Ili neka druga zemlja koja nema pojma o zlodjelima etnkka ?
lolo

08. 12. 2019 - 07:17

Lijepo siu ti isprali mozak gore u serabiju. Jes serabija je uspjela u svome ludilu da izjednaci partizane i cetnike (cetnici su i izraz tadasnje i danasnje idologije te drzave)i u njihovo ime su se napravili uzasni zlocini opet, 90ija, ukljucujuci i genocid (moze imnozina) Istoj ideologiji je i koljac svetac, svetosavlje religija i td. Eto vam sve to u torbicu vam se raspalo i daleko vam kuca. Sa takvima ka ti rasprave nema!! Amerikanci su dodijelili medalje radi spasavanja njihovija pilota i to nije nikakvo priznanje cetnickome pokretu ka takvome niti moze bit.
cg bluz

08. 12. 2019 - 02:57

Goste, pa jes, Birolija je svesrdno docekao srpski sveti Joanikije Lipovac, tri dana ga je gostio u crnogorskom Ostrogu.
TEMSI

07. 12. 2019 - 15:38

Nije bitno ko je štabion nego šta je danas?
lolo

07. 12. 2019 - 11:03

Pa to rade godinama ne znam ko ovdje otkriva toplu vodu. Da ima novinarstva ka sto ga nema pritiskali bi ih da nesto cine ovako im kupuju pricu poslije svakija izbroa. Da se potsjetimo, stvaranja metnalne slike glavnine opozicije radi, zadnjega duela Mila i Pedje pred referendum. Na kristalno jasno pitanje Rutovicke, :da li cete, ukoliko pobijedi vas oponent, cestitati i priznat poraz' Milo ka iz topa Da, Pedja um dum dum na sa ra hahahaha To je taj mentalitet, ne kako pobijedit, nemaju su cim, no kako zajebat!!!
Denis

07. 12. 2019 - 11:23

Opozicija, ako je uopšte u stanju da realno sagleda situaciju mora pod hitno prekinuti svaki dialog sa DPS-om o nastupajućim izborima i jasno saopštit da će bojkotovati izbore. Razlog je jasan, sporazuma nema i vremena za pripremu je malo čak i da se danas postigne sporazum. Prekasno je. Treba već početi razgovore o načinima i planovima vanparlamentarne borbe i naplaviti strategiju i kalendar opozicinih aktivnosti radi demontiranja poslednje autokratije u Evropi. Pod hitno prekinuti sve razgovore.
hahahaha

07. 12. 2019 - 13:29

pa nijesu ti izbori između pozicije i opozicije, nego svaka stranka učestvuje za sebe na izborima, a ima ih dosta Bogu hvala, tako ko hoće može, a ko neće ne mora. Tako da nakon izbora, ko ne bude izašao, neće biti ni pozicija ni opozicija, već vječiti gubitnik.
Jole Drinjak,penzioner Prčanj.

07. 12. 2019 - 11:37

Gospar Nikoliću-rodila ga majka naRTV CG ...nije dati-da treba očekivati novi "državni udar"-u kojem će jopet "poginuti"-PREVRATNICI..kao i 2016 godine...?
Krinjak

07. 12. 2019 - 14:04

Dje si Jole stara drtino, odavno te nema, bas sam se bio zabrinuo. F83849ale mi tvoje mudrolije da se iskilavim od smijeha.
Momčilo,PV

07. 12. 2019 - 15:26

I ja te pozdravljam Joleeee, bree. Bez tebe se nijesmo imali čemu smijati. Bilo je dosadno. Živ i zdrav nam bio, dugo , dugo.
Jole Drinjak,penzioner Prčanj.

09. 12. 2019 - 18:30

Krinjak i Momčilo PV...deca nepismenih BOLJŠEVIKA...koja su ispravljalii granice turbosrpske na Konavle i Dubrovnik-u nametnutom ratu unaprije dobjeni -obeća Milo 199o godn nas TV POLITIKAr...đe su branili i odbranili srpst vo i kosovo...E bo?!
Sličnost

07. 12. 2019 - 16:32

E moj Nikoliću. Ništa ti nijesi naučio. Da jesi morao bi uočiti da je velika sličnost između nekadašnjeg SPS-a u Srbiji i DPS-a u Crnoj Gori danas. SPS je pao onda kada je oslio i mislio da je najači. Bojat vam s, kakva gođ da je opozicija. Sve više skandala, sve više pljačke, sve više droge, sve više mafijaša, ...Neće vas promijeniti ni vojvoda ni pipun, ni Medo, ni Danilović, ni Bečić, ni... Promijeniće vas građani koji više ovo ne mogu trpjeti.
A za

07. 12. 2019 - 17:42

koga li će ti veljeumni građani glasat hahahahaha
Novi komentar