Članovi Savjeta

Jokić i Radović: RTCG da se izvini Otaševiću zbog montiranja snimka

Članovi Savjeta Javnog servisa Bojana Jokić i Milan Radović zatražili su danas da se RTCG izvini novinaru Vladimiru Otaševiću, zbog, kako tvrde, montiranog snimka iz Delte.
Objavljeno: 07. 12. 2019 - 08:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Urednički kolegijum RTCG-a treba da se izvini novinaru Otaševiću i javnosti zbog emitovanja montiranog snimka bez prethodne provjere i tražimo odgovornost", navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

Podsjetimo službenik MUP-a Mladen Mijatović, za koga se pretpostavlja da je tjelohranitelj biznismena Zorana Bećirovića, se tereti da je ugrozio sigurnost Otaševiću.

Dan je jutros objavio snimak u kome se jasno vidi kako se Mijatović zalijeće te udara ramenom i tijelom u grudi Otaševića, dok se to na snimku RTCG-a ne vidi.

20191207-085344

Komentari: 12

"Eksperttica"

07. 12. 2019 - 08:56

Evo, oglasi se "ekspertoica" za medije. Kaza da je RTCG "montirala(skratila)" snimak. I debil može da vidi da je prvi snimak bio "zvanični" iz "Delte" . Taj snimak nije montiran, kako ona kaže, no je bez rezanjan, ali se ne vidi guranje. Na ovom, drugom snimku, se vidi to "guranje", a ne udaranje. Ona se mora izvinuti zbog optužbe bez osnova, za "montiranje" snimka. Uostalom, nije gurao novinara, jer "Dan" nije medij, no oglasna tabla stranih službi. Đoko Orlandić PS Nazivati "Dan" medijem to je vrijeđanje profesije novinarstva
Tara

07. 12. 2019 - 09:19

Jokicka je na stranu prljave propagande DAN-a i Otasevica..Pogledajte sta DAN-Markovic i Otasevic pisu u ove takozvane novine..samo bljuvotine i neistine.. Jokicka je ubacena u RTCG da je spijunira..ona potice iz Mandiceve fasisticke partije..Direktor RTCG treba ovu antidrzavnicu opomenuti..za lazi i propagandu!
RTCG

07. 12. 2019 - 09:23

SRAMNA TELEVIZIJA!
lolo

07. 12. 2019 - 10:54

Ko je ovaj penal??? Je li vidjela snimak i odakle ovome nabijedjenome novinaru pravo da slika?? Svaki put kad im uzmaknete oni ce napravit sljedeci korak. I sad su ka bijeli medjedi, lazinjaju, objavljujju poluistine, brljaju narod i ne moze im niko nista.
Jerry Mina

07. 12. 2019 - 11:21

ali Otašević je tvrdio da je prebijen. Očigledno je da da je prvo lijepo upozoren da ne slika, što je kulturnom čobjeku obično dovoljno.
АНБ медиј

07. 12. 2019 - 12:07

Радуновић: РТЦГ је дио система АНБ медија којима руководи Дарко Шуковић
hahahaha

07. 12. 2019 - 13:17

Pa nije RTCG snimala pa da se izvini nekom, objavili su što im je dostavljeno i to je to. Što im nijeste vi dostavili druge snimke??
e no su

07. 12. 2019 - 14:32

radile makase u reziju i montazu
Objektivni

07. 12. 2019 - 13:50

Kako ovu osobu nije stid. Oko ove budalastine se javlja . A naravno kad je četnicki vojvoda prijetio javno Ljuidju Skrelji da ce da mu lomi noge ćuti ko' zalivena. Vojvoda moze da lomi noge bez problema . Je li psihološkinjo ! A tek kako se ostrvi na Mirnu Nikcevic koja napisa budalaštinu u licnoj korespondenciji. I umjesto da stane na stranu Mirne jer zna koji je problem kod te zene , ona odmah udari podrsku ljubiteljima popa Mace. Kakav nemoralan odnos. Uzas i sramota. Primitivizam i seljastvo. Dzabe škola . Da mi je znati gdje je zavrsila nauke.
NIšta neočekivano!

07. 12. 2019 - 13:51

Svaka čast za ova dva člana savjeta. Ali RTCG je ostala vjerna svojoj sad se već može reći tradiciji. To niti je bilo niti jeste mjesto gdje stanuje istina i objektivnost. Ovaj falsifikat sa snimkom, je samo "kontinuitet" rada RTCG-a, kao medijske kuće DPS-a.
Marko

07. 12. 2019 - 13:59

Pa jeste, DPS je organizovao onaj treći po redu puč u Savjetu da bi RTCG objektivno informisala. Kako ne. Mogući su rijetki izuzetci, kao u ovom slučaju, ali sivilo ostaje jedina boja koju možemo vidjeti na programima RTCG. Imao sam prilike da prisustvujem gdje se i članovi DPS-a potsmijavaju "objektivnoti" ove televizije. Jadno zaista. Poslednja medijska "tvrdjava" današnje evrope, gdje se osim slavospjeva DPS-u i njenom čelniku drugo ništa ne vidi. Ponekad se stvara iluzija, kao da se na trenutke gleda program televizije Sjeverne Koreje, samo su umetnuta naša imena.
Boban Bg

07. 12. 2019 - 16:20

Gledam redovno RTCG Dnevnik i Dnevnik RTS-a i pitam se odakle vam toliko bezobrauka da lažete toliko. Svaki Dnevnik RTCG posvjećuje opoziciji CG više nego RTS za godinu dana! Nevjerovatno koliko ste neobjektivni, vi bo htjeli javni servis kao TV Vijesti!? Je li vama ljeljani jasno i možete li vi da shvatite da skoro pola izašlih birača glasa za DPS a vi hoćete da opozicija uredjuje javni servis. Vama je ok kaf su URA i SDP vladali sa RTCG, a zajedno nemaju 6% birača? Nešto nije u redu sa vama, u kojoj to zemlji opozicija vlada državnim resursima i javnim preduzećima?
Novi komentar