Teško povrijeđen: Pas izujedao dječaka u Podgorici

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa, piše Dan.
Objavljeno: 07. 12. 2019 - 08:57 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tesko povrijeden: Pas izujedao djecaka u Podgorici
Ilustracija

Prema njihovim saznanjima, dječak je zadobio teške tjelesne povrede, zbog kojih je operisan u Dječjoj bolnici Kliničkog centra Crne Gore KCCG i van životne je opasnosti. Njemu je pas nanio više povreda u predjelu grudi i po rukama. Dječak je usljed napada preživio veliku traumu, pa će sa njim, kako je to standardna procedura u ovakvim slučajevima, razgovarati psiholog i psihijatar.

Porodica dječaka nije željela da komentariše slučaj dok on ne izađe iz bolnice. Kako su Danu ispričali, dječaka je pas napao dok je vozio bicikl, a pritom nije provociralo ili izazivao životinju.

“Nama je najvažnije da je dijete sada dobro. Ne želimo da istupamo u javnost dok dijete ne izađe iz bolnice. To nam je sada najveći prioritet. Nijesmo ni u policiju išli da damo izjavu, jer čekamo da se riješi ovaj dio koji se tiče našeg sina”, kazao je otac dječaka.

Iz Kliničkog centra su saopštili da, zbog prakse koju su uspostavili od avgusta ove godine, ne daju nikakve informacije o zdravstvenom stanju pacijenata bez njihovog ili odobrenja roditelja, odnosno staratelja.

Iz Uprave policije kazali su da su upoznati sa incidentom i da su o svemu obavijestili tužioca.

“Policija je obaviještena od strane medicinskog osoblja Urgentnog centra da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljen dječak sa povredama koje je zadobio od ujeda psa. Od vlasnika psa prikupljeno je obavještenje na navedene okolnosti”, navode iz Uprave policije.

Ističu da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Na pitanje da li je pas koji je napao dječaka pripadao ili pripada Upravi policije, odgovaraju odrično.

“Pas koji je nanio povrede dječaku ne pripada i nije pripadao Upravi policiji”, saopšteno je iz policije.

 

Komentari: 10

NEODGOVORNOST

07. 12. 2019 - 09:15

Prosle godine dok je moj sin setao psa na povodac napao je njegovog psa srecom ne njega drugi pas koji je bio isto u setnju sa nekim momcima ali ne vec slobodan prikrao mu se iza ledja a da ti momci nijesu ni vikali ni reagovali kao namjerno da su zeljeli j,nas pas je bio izasao u setnju posle odlezane bolesti u oporavak tako jadnik nije ni mogao da se odbrani i da ga ovaj nije sa ledja napao. Kad me posle sin pozvao sa nekog telefona ja isao prva pomisao mi bila da nas pas nije nekog ufatio posto su ove jaci psi medjutim imamsto vidjet prizor mom sinu KRVAVA sva trenerka pas lezi izujedan to centar grada, Ja kazem da ide u policiju i prijavi on NECE ja podjem POLICIJA nece moju izjavu da PRIMI mora on licno posto je punoljetan ON NECE, Ja zovem KOMANDIRA on stvarno posle naredi i prihvate prijavu ,ali mislim da nijesu mnogo tragali imali su i kamere ali ne vjerujem.
NEODGOVORNOST

07. 12. 2019 - 09:20

Psi pogotovo ;OPASBNI' nijesu za svakoga ,samo za DGOVORNE LJUDE! To je potencijalno HLADNO ORUZJE!Ne moraju ljude da napanu mogu druge zivotinje da ugroze, Najvise zavisi od vlasnika ,neki drze i pripitomljene vukove koji su mirni kao pudlica gledam na Yutub,igraju se sa sarplanincima mackama djecom, eto jedan u BOSNU drzi slobodno bez veza u dvoriste, Kada sam ja jednom vozio biciklo i prolazio kroz Spuz jedan pas me ozbiljno dovatio za nogu ja mislim nece kad on cap tek kad sam stao pustio bila debela carapa patika pa nije me ostetio,
@

07. 12. 2019 - 09:27

KOLIKO MORA BITI BOLESTAN I ISKOMPLEKSIRAN COVJEK KOJI PORED TOLIKO PLEMENITIH I BEZOPASNIH RASA PASA IZABERE BELGIJSKOG OVCARA I ONDA GA NE OBUCI KAKO TREBA I NA DRZI MU MASKU NA NJUSKU.NEMA DANA KAD IAKO SAM LJUBITELJ PASA NE PRODJEM PORED NEKE DJEVOJCICE ILI DJECAKA KOJI VODI OGROMNOGA PSA BEZ MASKE A NEMAJU SNAGE DA ZAUSTAVE IKAKVU NEPLANIRANU REAKCIJU PSA.IPAK JE OVO PREOZBILJNO PITANJE DA BI KOMUNALNA POLICIJA DOZVOLJAVALA SETANJE ULICAMA AGRESIVNIH RASA PASA.MAKAR PAS STVARNO BIO BEZOPASAN MI SE MORAMO OSJECATI NESIGURNO KAD PROLAZIMO PORED NJIH I TO JE ODRAZ KULTURE GAZDE.
mi i kultura

07. 12. 2019 - 13:54

Nema tu kulture i demokracije no postave komunalce pored setalista i svak koji ne vodi na povodcu i nema korpu 100 € kazne . Za nedelju dana mir u TGD . Nijesu na katunu da trebaju ovcare .
mora postojati,

07. 12. 2019 - 14:27

ODGOVORNOST COVJEKA! PAS nije ODGOVORAN! Za njegova dijela odgovara VLASNIK ? Pusti pse svaki vlasnik poznaje svog psa ??
Matsn

07. 12. 2019 - 16:11

Čitam komentare i grozim se! Niko ne pominje NVO-e, dušebrižnike za opasne pse lutalice. Ja se pitam što se ne oglašavaju i da li imaju DUŠU kad su u pitanju djeca, koja će zbog napada nositi doživotne psihičke traume, a mnogi i fizičku unakaženost!
Ne moze,

07. 12. 2019 - 17:44

Tek tako da sestori OPASAN PAS NA ULICU on je ili napusten ili povjegao dakle odgovornost LJUDI vlasnika kao i sluzbe koje su zadusene da smjeste pse u AZIL. Citajte kako je HOLANDIJA uspjela da makne pse lutalice sa ULICA i to HUMANIM METODAMA! Jel bilo kakvih javnih diskusija na ovu TEMU ??????? Ili da se okomimo na PSE i da vi neki etiketirate koja RASA OPASNA A KOJA NIJE .Sve rase pasa su DOBRE I MIRNE ,Evo vam primjer MIRNOG VUKA dajem PRILOG: https://www.youtube.com/watch?v=ARa0TnFI3bU
Matan

07. 12. 2019 - 18:36

Ovi što udaraju minuse, nažalost nemaju djecu, pa je za njih ljubav prema kućnim ljubimcima najveća. Da imaju djecu znali bi što je NEIZMJERNA LJUBAV!!!
Martina Klikovac

12. 12. 2019 - 14:43

Izdrzi Idzo baba te voli puno❤️
Martina Klikovac

12. 12. 2019 - 14:43

Idzo voli te baba❤️
Novi komentar