Pozdravili utvrđivanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti

BS: Zakon štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica

Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti uvažava vjersku i etničku raznolikost Crne Gore i štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica, ocijenili su iz Bošnjačke stranke (BS) i poručili da će glasati za usvajanje tog akta u parlamentu.
Objavljeno: 07. 12. 2019 - 16:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
BS: Zakon stiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica
Ilustracija

Iz te partije su naglasili da je veoma važno da je Vlada prihvatila sve sugestije i preporuke Venecijasnke komisije kada je taj dokument u pitanju.

„Smatramo da je riječ o modernom zakonskom rješenju, koje uvažava vjersku i etničku raznolikost Crne Gore i štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica“, kaže se u saopštenju BS.

Kako su naveli, prateći najviše međunarodne standarde u ovoj oblasti, Crna Gora je dobila veoma moderan i liberalan tekst zakona, koji štiti imovinu i kulturno blago države.

„Građanski koncept naše države moguće je jačati samo kroz poštovanje njene društvene slojevitosti, vjerskog suživota i poštovanja svih kulturnih identiteta koji čine njeno društveno biće“, naglasili su iz BS.

Zato je, kako su kazali, i potrebno donošenje zakonskih rješenja koja će napraviti realan okvir za nesmetano funkcionisanje svih vjerskih zajednica i definisanje njihovih jednakih prava, kao i obaveza, na temelju Ustava i uz poštovanje međunarodnih standarda.

Iz BS su poručili da je veoma važno da se Predlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti garantuje pravna sigurnost svakoj vjerskoj zajednici.

Komentari: 1

21 maj ROŽAJE

07. 12. 2019 - 17:10

Vibi vaša nacionalističak politika i odnos prema svi koji ne misle kao vi je ,,SATANIZOVALA ROZAJE ,, istorije ne pamti da je gire vrijeme bilo gde vi držite vlast, najbolje vaše ponašanje je kada ne govorite i ne reagujete na bilo šta.
Novi komentar