Izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika

Bošnjačka stranka predlaže da se glasa u konzulatima u inostranstvu

Poslanik Bošnjačke stranke i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Ervin Ibrahimović podnio je navedenom odboru prijedlog izmjene i dopune Zakona o izboru odbornika i poslanika, da se glasanje za izbor odbornika i poslanika obavlja i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore u inostranstvu.
Objavljeno: 08. 12. 2019 - 10:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ibrahimović je u predlogu naveo da birač koji želi da glasa, prethodno je dužan da se prijavi u diplomatsko-konzularnom predstavništvu.

Na ovaj način, smatra Ibrahimović, bi se omogućilo našim državljanima koji imaju biračko pravo, a koji su u inostranstvu, da ravnopravno učestvuju u izbornom procesu.

Iz BS su podsjetili da ovakva praksa već postoji u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.
 

Komentari: 3

Gradjanin

08. 12. 2019 - 11:23

Da, postoji ta praksa u navedenim državama, ali da li je sa aspekta savjesti opravdano, da oni nasi državljani koji ne zive u matici presudno utiču na izbore i svakodnevni život svojih sunarodnika u CG? O ovome se vodila polemika i u pomenutim državama, zbog podijeljenih misljenja, upravo iz razloga koji sam naveo.
Cuhru hi cipele

08. 12. 2019 - 13:52

Bolje da hi platu avijon pa da glasahu u RO i BP .
Cekaj gradjanine

08. 12. 2019 - 19:13

Hocete nase investicije, nas novac, nas dolazak u zemlji iz koje poticemo, a pravo na glasa da nemamo? A da bi izbio rat, cekao bi da mi dodjemo, jel da? Kako si licemjeran, Odlican (5)!
Novi komentar