Aleksija Vračar iz Sidneja optužena za niz prekršaja

Djevojka uvezla drogu u bocama čilija

Djevojka porijeklom iz BiH provešće novogodišnje praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.
Objavljeno: 08. 12. 2019 - 10:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksija Vračar iz Sidneja optužena je za niz prekršaja pošto su detektivi u njenom stanu na zapadu Sidneja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu i lažne dokumente, prenose australijski mediji.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a koji su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska u terensko skladište u Sidneju, prenio je portal Klix.ba.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD sadržala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija, uhapšeni su i optuženi četvorica muškaraca, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć u švercu droge.

Aleksija Vračar optužena je za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se u lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. januara.
 

Komentari: 0

Novi komentar