Svjedok ispričao na saslušanju

Izrešetao porodicu, pa se nakon zločina smijao mještanima i govorio: "Ubica je možda neko iz sela"

Onog dana kada su na salašu u Jabukovcu nađene četiri žrtve masakra, 8. avgusta ove godine, osumnjičeni za zločin Davor Pernić (35) u selu poznanicima je rekao da "ubica može da bude i tu u centru i da to može da bude neko iz sela".
Objavljeno: 08. 12. 2019 - 12:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštu u Negotinu, koje vodi postupak za četvorostruko ubistvo - Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), ispričao svjedok Nenad Blendić iz Jabukovca, koji je, kako je sam naveo "u drugarskim odnosima sa Pernićem". 

U ovom postupku uhapšena je i Maja Bađikić (25), takođe iz Jabukovca, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo.

- Na dan kad je otkriveno ubistvo, ja sam se sa Davorom našao u centru sela i on se normalno ponašao. I čak mu je bilo smiješno, pa je rekao da ubica može da bude i tu u centru, da to može da bude neko iz sela - naveo je svjedok Blendić prošle sedmice.

Osumnjičeni Pernić dan nakon masakra selom je prolazio kao da se ništa nije dogodilo. Komšijama je lakonski odgovarao da je ubica, možda, neko od njih.

Ovaj svjedok je rekao i da mu je Pernić ispričao da je u vezi sa Majom Bađikić, kao i da mu je osumnjičeni za četvorostruko ubistvo priznao i da je ranio jednog mladića iz susjednog sela. Naime, prema iskazu svjedoka, Pernić ga je jednom pitao da ostavi kola u njegovom dvorištu jer "mora da prati jedno lice koje prijeti Maji, a radi se o nekom Darku iz Malajnice".

- Nakon ovog događaja Davor mi je ispričao da je stvarno taj Darko došao kod Maje, da je on nakon toga lupao na vrata i ušao u kuću, i da ga je Maja prepoznala i otvorila vrata i da je on tom prilikom ranio hicem iz puške tog Darka - ispričao je svjedok.

I svjedoku Novici Petrikiću priznao je da je "Darka iz Malajnice vazdušnom puškom ranio u nogu", jer je "Maja imala probleme sa njim, a on je otišao kod nje i našao ga".

Oba svjedoka, kao i Neša Barbucić, koji je takođe saslušan, navela su da im je bilo poznato to da je Pernić bio ljubitelj oružja, te da je nosio maskirnu uniformu. Na društvenim mrežama bio je član grupe u kojoj su ljudi opsjednuti oružjem. Blendić je naveo da su znali da posjeduje jednu veliku crnu pušku, koju je vidio kada je Pernić išao u posjetu Maji Bađikić, a svi u selu su pričali da je imao i vazdušnu pušku.

Svjedok Neša Barbucić je naveo i da je Pernić išao na gađanje na salaš prije ubistva porodice Kazimirović, te da je imao crnu vazdušnu pušku sa optičkim nišanom.

Komentari: 0

Novi komentar