Savjet danas o inicijativi za preimenovanje

Vezirov da bude Bratonožića most

Članovi Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova izjasniće se danas o predlogu da se Vezirov most na Morači sa pripadajućom ulicom preimenuje u Bratonožića most.
Objavljeno: 09. 12. 2019 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Inicijativa za preimenovanje mosta potekla je od građana, a predlog su podržali i Fond za razvoj Kuča „Marko Miljanov” i NVO „Vojvoda Radonja Petrović”.

Pred članovima ovog radnog tijela su predlog bratstva Radosavović da ulica u gradu nosi ime Miloša Radosavovića, učitelja i sekretara Biroa partijske organizacije za Kuče, zatim predlog Predraga Ražnatovića da saobraćajnica u Podgorici nosi ime Mihaila Ražnatovića, književnika, kao i predlog Jadranke Selhanović i grupe građana da ulica, bulevar ili trg u Podgorici nosi ime Omera Salagića, organizatora i člana prve partijske ćelije u Tuzima.

Među predlozima su i predlog Mjesne zajednice Tološi da jedna saobraćajnica nosi ime Vladimira Raca Remikovića, učesnika NOB-a, zatim predlog MZ Dajbabe da ulica koja se prostire od Ulice Luke Dragišića na jug podnožjem brda Dajbabska gora nosi ime Arsa Mišurovića, učesnika NOR-a.

Predlog da ulica u Podgorici nosi ime mitropolita Antonija Abramovića dostavio je odbor Glavnog grada Liberalne partije, Branko Stojković i grupa građana predložili su da ulica, bulevar ili trg u gradu nose ime Joksima Padovića, učesnika balkanskih ratova, vijećnika AVNOJ-a, dok su Cvetko Vukčević, Rajko Vulikić, Danilo Burzan i Pero Uskoković predložili da jedna saobraćajnica nosi ime po Ratku Vujoševiću, crnogorskom pjesniku.

Komentari: 9

Maj bruder Pera

09. 12. 2019 - 09:05

Organizatoru i članu prve partijske ćelije u Tuzima Salagiću dajte ulicu, bulevar ili trg u Tuzima, sad su Opština.
mojega mi dina

09. 12. 2019 - 09:18

Vezirov je bio i treba da ostane . Ako to dozvoli BS nikakvi su insani .
Svasta

09. 12. 2019 - 11:07

Zasto bi preimenovali Vezirov most? Ja ne znam da se nekad drukcije zvao. I sto bas Bratonozicki. Bolja je ideja kad Bratonozici izgrade nedje most neka mu daju ime, a ovaj ostave na miru.
Matan

09. 12. 2019 - 11:12

Zatekao me je ovaj suludi predlog. Crna Gora je građanska država. Ime Vezirov most je neraskidivi dio imena Podgorice. Da nije bilo glasova Bošnjaka i Muslimana nebi obnovili nezavisnost. Oni su u potpunosti lojalni i njihovoj državi Crnoj Gori. Mijenjajte vi neke Karađorđeve........ koje pripadaju onima koji RUŠE Crnu Goru vavijeka!!!
Gdje je kraj?

09. 12. 2019 - 11:13

Pa kad ste preimenovali kompletnu crnogorsku istoriju i identitete, možete vala i Vezirov most. Komunisti u Vakov, a vi bi u Bratonožića most. Očekujem ubrzo da preimenuete i Biljardu recimo, a ja mislim da biste trebali promijeniti i ime autora Gorskog vijenca. Čisto da održite kontinuitet. Komunistička posla.
Men

09. 12. 2019 - 14:21

Kako god ga nazovete, ostace Vezirov most. Nijesmo ga nikad drugacije zvali, ni kad mu je ranije promijenjeno ime. Zasto sve mijenjati? Samo niko ne "dira" Karađorđa, ni ulicu ni spomenik. Spomenik mozemo pokloniti Srbiji, za dan drzavnosti.
Boško Muha

09. 12. 2019 - 17:29

Ma nemojte, imenovati trg po oganizatoru i članu prve partijske ćelije u Tuzima?! Kakve partijske ćelije? Kominterne ili? Drugovi i drugarice dobro došli u 1948! Puno pozrdrava iz Brisela, uz želje za srećan put u prošlost. Nadamo se da ce se naći jos koji trg za članove Enver Hodžine ćelije iz predgradja Skadra ili Tirane, posto su tamo davno s njima raskrstili. Divnih li i svježih ideja od od vaskrslih kompartijaca. O tempora, o mores!
POSMATRAC

10. 12. 2019 - 00:36

Boze ne sacuva sto sve covijek nece cuti od ovog naseg naroda. Poceli su od Tita I Jugoslavije , a kolio mi se cini na kraju ce im se to razbiti oglavu ! Ka da nema nidje nikog zivog od strane vladadajuce partije? Pitam se samo da li kod nas imaju pravo da se za predsjednika nase DRZAVE kandiduju Stranci iz zemalja u okruzenju ? Vezirov Most je bio od pamtivijeka I tako treba I da ostane jer ga je on i sagradio.
cg bluz

11. 12. 2019 - 01:29

A ne mijenjajte ime Vezirovom mostu, za sto ce Amfilohije vjesati Crnogorce...ako ga ne bude? Cudno kako niko ne pominje Ulicu Vuka Karadzica - ubice naseg jezika, kulture, imena crnogorskog ? Pa, kako niko ne pominje Kardjordjeve bulevar i park? " Uspomene" na palikucu i ubicu nase Kraljevine i driblanje starig Kralja? Pa Ulicu, zamislite, Miloša Obilica??? O cemu mi pričamo? Brinemo o CRNOGORSKOM IDENTITETU??? Hahaha.. A ne vrijedjajte mozak Crnogorcima!
Novi komentar