Duel hrvatske književnice i predsjednika Srbije

Rudan: Hoće li neko i vas ubiti? Vučić: Valjda neće; Rudan: Nadajmo se...

Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite, kazala je Vedrana Rudan u "duelu" s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u emisiji Hit tvit na TV Pink.
Objavljeno: 09. 12. 2019 - 11:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rudan: Hoce li neko i vas ubiti? Vucic: Valjda nece; Rudan: Nadajmo se...
Foto: Screenshot

Ona je Vučiću "objasnila" da smeta Americi jer je "još žilav", i da treba ozbiljnije da razmišlja o svojoj političkoj sudbini.

Rudan je sinoć, inače, emisiju, odnosno šou koji je, kako je primetio Vučić "uzela", počela tako što je objasnila da je pristala na gostovanje jer, u principu, voli "mlade i zgodne" muškarce, kao što je Vučić, i tu je, kaže, "prelomila", a "usput, pogotovo, ako je to predsjednik susjedne zemlje i to bratske".

Rudan je od starta "dala tempo", prigovarajući da Vučić ne bi trebalo da uzima vrijeme dugim odgovorima na pitanje voditeljke, na šta je Vučić uzvratio da će ćutati nadalje, a u jednom sličnom duelu je šaljivo primijetio da bi on i Milomir Marić mogli i da napuste emisiju, što bi ostavilo najjači utisak.

U dijelu emisije u kojem se govorili o pušci Obrenovića, u čemu su neki istoričari "vidjeli" simboliku, imajući u vidu kako su završili Obrenovići, Vučić je spomenuo ubistva nekih srpskih vladara, a Rudan ga je zapitala: "Hoće li neko i vas ubiti?". Vučić je odgovorio: "Valjda neće", a Rudan uzvratila "Nadajmo se...Jeste li sigurni da nećete tako ući u povijest".

"Kako da budem siguran", rekao je Vučić i dodao da se nada da će u istoriju ući zbog onoga što je uradio za Srbiju, poput kilometara auto-puteva. Rudan je dodala da "stalno ima neku metu na prsima", a Vučić primijetio: "To su mi neki drugi stavili, ne ja". "Niste vi, jer niste samoubica, ali kad neko drži metu na prsima često dobije metak".

Na temu prijetnji Vučiću, Rudan se vratila u više navrata, pa i u kontekstu politike neutralnosti Srbije i koliko je ta politika opasna. Rudan je rekla da EU ima definisan stav i da ako se pruža otpor, oni ne slušaju.

Vučić je rekao da male zemlje imaju velike šanse, na šta je Rudan rekla "dok vas ne smaknu".

Vučić je pitao u kom kontekstu, na šta je ona rekla - "fizički".

Jedno od njenih pitanja bilo je i da li Vučić misli da je izabran ili odabran, poput vlasti u Hrvatskoj, koju je neko odabrao i nametnuo glasačima, a Vučić je odgovorio da je izabran i to više puta.

Rudan je, povodom tvita o sinoćnjem pokušaju upada u Skupštinu Srbije, konstatovala i da nema spontanih protesta iza kojih neko ne stoji, te da Vučić ne odgovara Americi.

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO-a i Putina", ocijenila je ona, dodajući da se zna da je na Kosovu najveća vojna baza u Evropi

Prema njenom mišljenju, "Vučić je još žilav" i to je problem Americi, a potom ga je upitala: "Da li ćete potpisati to za Kosovo", a kada je srpski predsjednik negativno odmahnuo glavom, ona je zaključila: "Onda će oni ponovo zakucati".

Rudan je pitala Vučića i zašto reaguje na svaku sitnicu, a Vučić je odgovorio da ne može da ćuti na laži, jer onda laži počinju da dominiraju, da se nekontrolisano šire.

Na njenu opasku da je to nezrelo, Vučić je uzvratio da je on samo normalan, običan čovjek.

"Nemojte biti normalni, budite malo nenormalni i više predsjednik", zaključila je hrvatska književnica.

Rudan je na kraju emisije pitala i da li je samoubilački biti predsjednik u Srbiji, na šta je Vučić rekao da ne misli tako. "Ali, vaši doktori misle", nastavila je ona, a Vučić je zaključio: "Ja nemam nikave šanse protiv vas...Zasluzili ste šou".

Komentari: 2

Rudan

09. 12. 2019 - 13:25

Treba razlikovati osobu koja razmilja nekonvencionalno "out of box" i neuroticnog sarlatana.
Мирослав Ђукић

10. 12. 2019 - 12:21

Ведрана, као и увек, сјајна!
Novi komentar