Sve veće alu felne - gdje je granica

"Točkovi veći od 23 inča nemaju smisla"

Premijum SUV modeli, naročito oni visokoperformansni, imaju sve veće alu felne, pa se mnogi pitaju gdje je granica na kojoj će se proizvođači automobila zaustaviti kada je riječ o prečniku točkova. 
Objavljeno: 09. 12. 2019 - 19:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šef dizajna Audija, Mark Lihte, smatra da se na točkovima od 23 inča, koje ovaj njemački proizvođač nudi kao opciju na modelu RS Q8, treba zaustaviti.

Lihte je za Motor Authority kazao da "veći točkovi od ovih nemaju smisla", jer ni budući Audijevi SUV automobili neće biti veći od vozila kao što je RS Q8.

Inače, Audi RS Q standardno se isporučuje sa setom 22-inčnih alu felni, a kupci koji to žele mogu da doplate za točkove promjera 23 inča.

Osim ogromnih točkova, RS Q8 ima i najveće gume koje su do sada montirane na jednom produkcijskom Audiju, a njihove dimenzije su 295/40.

Ipak, ne slažu se svi sa Lihteom. Tako je šef dizajna General Motorsa rekao da u njegovoj kompaniji planiraju još veće točkove za pojedine buduće modele, čiji prečnik bi iznoslio 24 pa čak i 26 inča, ne precizirajući na kojim vozilima će oni biti ugrađivani.

Komentari: 0

Novi komentar