Inspektori uz pomoć policije u akciji

Spriječeni nelegalni građevinski radovi u Ulcinju

Zajedničkom akcijom inspektora urbanističko-građevinske inspekcije i inspektora Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije, juče je spriječeno bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Objavljeno: 09. 12. 2019 - 19:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

U pitanju je nelegalna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

“U drugom slučaju, riječ je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo preko 1.000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju. Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pružila i policija, spriječene su građevinske aktivnosti, koje su započete istog dana u jutarnjim časovima i donijeto je rješenje o rušenju objekta”, navode u MORT-u.

Kako ističu, službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala su u saradnji sa službenicima Opštine Ulcinj danas podnijeli krivičnu prijavu protiv Sulejmana Brašnjanina zbog počinjenog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

“Bespravne građevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uočene su i u naselju Krašići u Tivtu, gdje je asistenciju urbanističko-građevinskoj inspekciji pružila Komunalna inspekcija Opštine Tivat, na koji način je spriječena devastacija u zoni morskog dobra. Želimo da podsjetimo javnost da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina”, poručuju iz MORT-a.

Komentari: 1

hahahaha

09. 12. 2019 - 22:43

što je sa krstionom i limenkom???
Novi komentar