SDT u 2019. ispitivalo desetak prijava protiv predsjednika CG

KATNIĆ: Nema ni osnova sumnje za istragu protiv Đukanovića

Specijalno tužilaštvo je u 2019. godini ispitivalo najmanje desetak prijava, koje su stigle protiv predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, ali ni u jednom predmetu se nije došlo ni do osnova sumnje za pokretanje istrage protiv predsjednika DPS-a, saopštio specijalni tužilac Milivoje Katnić na konferenciji MANS-a o istragama visoke korupcije.
Objavljeno: 09. 12. 2019 - 21:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da se Specijalno tužilaštvo bavilo prijavama protiv Đukanovića, ali da nijesu pronašli osnove sumnje za neko krivično djelo.

- Samo u zadnjoj godini podnešeno je više krivičnih prijava, možda pet, sedam, 10 ali najmanje toliko. Specijalno tužilaštvo u svim prijavama je odlučivalo i nikada nije došlo čak ni do osnova sumnje da je građanin Milo Đukanović u bilo kojoj ulozi, počinio neko krivično djelo. Specijalno tužilaštvo, kao jedini nadležni organ, preduzimalo je radnje i sprovodilo sve postupke, koje postoje do stepena osnove sumnje, i nije pronašlo osnove sumnje za neko krivično djelo. I to je činjenica. Mi smo jedini ovlašćeni da to radimo u skladu sa zakonom, a mi smo to preduzeli. To su rezultati, koje vi ne respektujete i ovdje ste organizovali neko parasuđenje i paradokazivanje. Ja ne želim u tome da učestvujem - kazao je Katnić na Nacionalnoj antikorupcijskoj konferenciji, koju je organizovao MANS.