Kotoranin ponudio jemstvo u zamjenu da izađe iz pritvora

Kašćelan dao pola miliona u nekretninama i 5.000 eura

Kotoranin Slobodan Kašćelan, optužen je da je u maju 2010. godine zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila zelenaštvom, ponudio je jemstvo od 501.000 u nekretninama i 5.000 keša da se brani sa slobode, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 10. 12. 2019 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ranijem pretresu Kašćelan je u odbrani kazao da mu je ,,smiješno to za šta ga terete, kao i da bi bio lud da prizna djelo“.

Prema procjenama bezbjednosnih službi, Kašćelan slovi za vođu kavačkog kriminalnog klana.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović brane sa slobode. Optužnica protiv policijskog inspektora Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Nedavno je sud privremeno blokirao imovinu Kašćelanu i Božoviću zbog sumnje da nije zakonito stečena.

Kašćelan je uhapšen 12. decembra prošle godine u Pragu, a 8. februara je izručen Crnoj Gori i istog dana smješten u Istražni zatvor. Potjernicu za Kašćelanom raspisao je NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela.

Kašćelan je nedavno osuđen zbog pokušaja ubistva Igora Markovića. Istom presudom i Marković je osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.

U presudi se navodi da je 30. aprila 2010. godine u Prčanju kod Kotora, Kašćelan sjedio u Vili ,,Marija“, a da mu je Marković prišao kako bi porazgovarali. On je ustao, nakon čega su se zajedno udaljili od stola. Potom je Kašćelan naglo skrenuo i iz svog auta izvadio revolver, a onda je i Marković potegao pištolj „leška zbrojevka“ bez fabričkog broja.

Optuženi Kašćelan ranije je u završnim riječima rekao da je spornog dana branio svoj život.

- Ja sam tog dana branio goli život. Čovjek je do mog stola došao naoružan, obratio mi se drskim tonom, rekao mi da krenem. Sto hiljada puta bih ovo uradio, branio bih svoj život svim silama i ako postoji nužna odbrana, ovo je - rekao je Kašćelan.

U Prčanju, 2010. godine, na parkingu su Kašćelan i Marković pucali jedan na drugoga.

Presudom iz 2014. godine Kašćelan je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Markovića i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Marković osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja. Odluka je po žalbama vraćena na ponovno odlučivanje.

Komentari: 0

Novi komentar