Sindikat zadovoljan odzivom ljekara

Veće plate peticijom traži 1.300 doktora

Sindikat doktora medicine prikupio je 1.293 potpisa ljekara u peticiji kojom traže da se doktorima povećaju koeficijenti zarada i izjednače se sa primanjima službenika i funkcionera koji zarade primaju prema Zakonu o zaradama u javnom sektoru.
Objavljeno: 10. 12. 2019 - 07:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Sindikata doktora medicine ističu da su izuzetno zadovoljni odzivom ljekara, koji su razočarani odlukom Vlade da im se plate povećaju samo devet odsto.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je za Dan da su poslednjih 11 godina plate zaposlenima u zdravstvu zbog inflacije smanjene za čak ZO odsto.

“Pregovori se ne smiju voditi ispod ovog nivoa, nivoa od 30 odsto. Premijer Duško Marković je 17. oktobra izjavio je da ‘povećanje mora biti suštinsko a ne simbolično’. Pitamo premijera da li je povećanje plate od 50 eura suštinsko”, kazala je Popović Samardžić.

Prema njenim riječima, najavljeno povećanje je jasna poruka da zdravstvo nije na listi prioriteta ove Vlade.

“Sa druge strane, luksuza za javne funkcionere ne fali, jedni isti iz mandata u mandat dobijaju treći i četvrti stan, i dalje kupujemo i održavamo najveću flotu službenih vozi la u Evropi, pa se pojedinim ministrima kupuju opet nova vozil a za 60.000 eura, torbe, satovi, najskuplji telefoni”, ističe ona.

Popović Samardžić dodaje da političari i javni funkcioneri treba da se zamisle kakvu budućnost kreiraju državi Crnoj Gori i njenim građanima.

“Njemačka uvodi dodatne olakšice za zaposlenje stručnog medicinskog kadra. Vlada je još uvijek bez reakcije na brojne probleme u crnogorskom zdravstvu, zbog čega najviše ispaštaju pacijenti. Veliki dio našeg članstva smatra da ovo simbolično povećanje treba odbiti. Peticiju koju je pokrenuo Sindikat doktora medicine do sada je potpisalo 1.293 ljudi. Ovu peticiju podržao je veći broj građana i preko 1.000 doktora”, ističe Popović Samardžić.

Komentari: 4

Komparacija

10. 12. 2019 - 07:45

Hvala što ste nam ponuili i uvid u plate poslanika, pa se mogu uporediti s doktorskim... Koje sve neradnike i štetočine mi plaćamo!
Bak

10. 12. 2019 - 08:33

Čuli su vas ovi iz vlasti dobro. Veće plate nećete dobiti. Tako da imate samo opciju odlaska iz Cg. Ako to ne učinite znači da ste prijetili praznom puškom. Dižem kapu samo o nim ljekarima koji su otišli iz Crne Gore. Od svakodnevnog kukanja nema vajde.
Osmogrk

10. 12. 2019 - 09:39

Neće otići, ne boj se. sa ovakvim odnosom prema poslu i pacijentima niđe prispjeli nijesu. Stvari koje im ovamo prolaze tamo ne bi sigurno. Zašto bi ovoliko zapinjali za par stotina € kad bi napolju imali platu od nkoliko hiljada.
zakula crnogorac

10. 12. 2019 - 09:01

ZDRAVSTVO..odnosno DOKTORI treba da IMAJU NAJVECE PLATE ,vece OD POSLANIKA,DIREKTORA ,SUDIJA I SVIH DRUGIH,,DOKTORI I MED SESTRE,,TRAZE POVECANJE OD 30% isuvise malo za NAJODGOVORNIJI POSAO U ZEMLJI!JEDINI ONI SVAKODNEVNO SPASAVAJU ZIVOTE ZA RAZLIKU OD DRUGIH,, TO SE MORA PLATITI!SRECNO CRNA GORO!!!
Novi komentar