BS predložila da nacionalni savjeti imaju predstavnike u Savjetu RTCG

Bošnjačka stranka podnijela je Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva prijedlog za izmjene i dopune Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televiziji Crne Gore, gdje se traži da nacionalni savjeti, odnosno vijeća budu zastupljenu u Savjetu RTCG, sa dva člana.
Objavljeno: 10. 12. 2019 - 11:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prijedlog nadležnom odboru podnio je poslanik BS i član odbora Ervin Ibrahimović. On smatra da je potrebno ojačati sastav Savjeta RTCG, na način što će u njemu biti zastupljeni predstavnici svih naroda.

„Sve u cilju profesionalnijeg i kvalitetnijeg predstavljanja bogatstva kulturnog nasljeđa naroda u Crnoj Gori“, navodi se u prijedlogu Bošnjačke stranke.

Podsjećamo, BS je već predložila da u okviru reforme izbornog zakonodavstva, državljani Crne Gore koji se nalaze u inostranstvu, mogu glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore.
 

Komentari: 2

Prelivode

10. 12. 2019 - 11:27

Crnogorci čuvajte se prelivoda!!
Polis

10. 12. 2019 - 13:17

I iz ovog zahtjeva BS se jasno vidi da oni Crnu Goru ne doživljavaju kao građansku drzavu, vec drzavno-pravni okvir konstitutivnih naroda i kultura, kao partitokratiju koja treba da zadovolji njihove partikularne apetite i nacionalno stranačke interese.
Novi komentar