Konferencija za medije otkazana, Demokrate poslale saopštenje

Demokrate još samo danas u Odboru, traže povlačenje Zakona o vjeroispovijesti

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da neće učestvovati na sjednicama Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva sve dok DPS ne povuče, sa dnevnog reda, Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i ne otpočne dijalog sa sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori.
Prethodno je bila zakazana konferencija za novinare Demokrata, DEMOS-a i poslanika Nedjeljka Rudovića, ali je odložena, nakon čega su Demokrate dostavile medijima saopštenje.
Objavljeno: 10. 12. 2019 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je predložio je i odgađanje izbora sve dok se ne stvore uslovi za fer, slobodne i poštene izbore, jer izbore, kako dodaje, mogu odgoditi ali nove podjele ne smiju dozvoliti. 

"Ovakav Predlog zakona koji unosi razdor i podjele, koji nije usagalešn sa onima na koje se dominantno odnosi, a to su tadicionalne crkve i vjerske zajednice u Crnoj Gori, jeste Predlog zakona koji nije prihvatljiv za nas u Demokratskoj Crnoj Gori. Onaj Zakon o vjerskim pitanjima koji ne podržavaju i iguman, i imam i fratar, i Vasilije, i Josip, i Mirsad, i pravoslavci, i muslimani i katolici, ne podržavamo ni mi kao demokrate. Mi čuvamo i hramove, i džamije i katedrale, i Kuran i Bibliju, i Božić, i Bajram, i Svetog Vasilija, i Svetog Leopolda, i vjernika, i ateistu, mi smatramo da je udar na jednig udar na sve, zato smo mi uvijek bili braća, zato jesmo braća i zato ćemo biti braća. Brata za brata, a ne brat protiv brata, zato ne podjelama, ne mržnji, ne razdoru, a da miru, da slozi, da ljubavi i da jednistvu svih nas i svakog od nas", naveo je Bečić u saopštenju.

Poslanici Šaranović i Koprivica će uzeti učešća na današnjoj sjednici kako bi zaokružili proces izbornih reformi od strane opozicije i predali kompletne zakonske projekte, naveo je Bečić.

Bečić kaže da je politika pobjeda vodlilja zbog koje je ušao u politiku i, kako kaže, temelj iz kojeg su nastale Demokrate. 

"Znam da smo zbog toga od svog osnivanja trn u oku DPS-u i svima onima koji na podjelama opstaju i uživaju", naveo je on.

Bećić navodi da su podjele jedina politika DPS-a.

"Zato nema te ideologije koju nijesu promijenili za ovih 30 godina i nema toga što je njima sveto i što nijesu spremni da zloupotrijebe samo da bi sačuvali vlast, nezakonito stečenu imovinu i pozicije. Spremni su da upale vatru razdora među braćom, kumovima, prijateljima, ljudima svih vjera i svih nacija, jer oni pred sobom ne vide ni ljude, ni vjere, ni nacije….vide samo novac, moć i privilegije", smatra Bečić.

On navodi da su svjesni da je međunaorodna zajednica istrajna da se dođe do poštenih izbora, ponovo posežu za podjelama.

"Sada kada je opozicija završila svoj dio posla i predložila 16 zakonskih projekata i oko 200 rješenja koja vode slobodnim izborima u istoriji Crne Gore, sada kada nemaju odgovor na predložena rješenja, sada kada ne znaju kako da odbiju naš Predlog zakona o Vladi, posežu ponovo za podjelama. Umjesto da se kraj ove godine pretvori u trijumf izbornih reformi, oni sinoć kao u filmovima prošlosti, prezentuju šta su njihove reforme. A njihove izborne reforme nijesu izborni zakoni, već duboke izborne podjele na vjere i nacije, pa su tako na katolički Badnji dan, 24. decembra predložili da Skupština razmatra Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojeg nijesu podržale sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori", naveo je Bečić.

Bečić navodi da oni takvim porukama žele da čestitaju građanima novogodišnje i božićne praznike. Žele da praznike mira, bratske ljubavi i bratske sloge, pretvore u dane razdora, nesloge i podjela.

"To je njihova novogodišnja reforma, reforma svađa, podjela, razdora, mržnje, tenzija i naboja. Zato je iluzorno očekivati da u takvoj atmosferi radimo na izbornim reformama i raspravljamo o izbornim zakonima", zaključio je Bečić.

 

Komentari: 28

Pošteno

10. 12. 2019 - 13:24

Odlaganje izbora je OK ako niko od Poslanika u tom periodu nece primati plaću niti bilo kakvu nadoknadu od Države. Birani su na 4.god.nijesu na 5.godina.
Hermes

10. 12. 2019 - 18:56

Mali čovjek, profiter, konformista-bonvivan, koji sebe u video spotu predstavlja kao Isusa, Muhameda i Svevišnjeg napokon! Nije neočekivano da traži priznanje Duhovnosti Čovjekove, kako god on da se moli. Očekivano je takođe da on u samoproklamovanoj ulozi Gospoda Boga preuzme na sebe svu pamet svijeta, a krst koji je nevješto đeljao ostavlja narodu da plati za njegov nerad evo 4 godine! Ništa zato, moj „Preuzvišeni“ naučićeš ti da đelješ; ima na jednom mjestu u blizini Danilovgrada dobra stolarska radionica!
Pinokio

10. 12. 2019 - 13:24

Džabe prerušavanje, ispod go četnik.
Stigla naplata

10. 12. 2019 - 14:59

Bečić radi po nalozima svog mentotra i finansijera - "generala Rešetnjikova". Stigla na naplatu ona gomila dolara koje je dobio od Rešetnjikova i mora da igra kako on svira. Đoko Orlandić
DANICA.

10. 12. 2019 - 13:26

BRAVO, BRATE, SRBINE.
Fahro

10. 12. 2019 - 13:31

Ahahahahahaha, znao sam. Eto pade opklada hahaha. Da pojasnim, kladio sam se sa drustvom da ce mister copy-paste naci nacina najdalje prije nove godine da pobjegne iz ovog odbora i kao uvijek put podnoge kao i dosada. VRHHH hahahhaha.
Slika i prilika

10. 12. 2019 - 13:37

Hahahaahaha - Ne može Bečić poslije onog turbohrišćanskog spota da se pravi više savremen niti da njeguje odnose sa svim religijama. Otkrili su se i.... Demokrate mladoturbohrišćani. Samo još da ga Amfilohije pogladi
boki

10. 12. 2019 - 18:10

slika i [email protected] tacno tako ,nije izdrzao kao >demokrata> probali su kao trojanski konj ali nisu dugo izdrali , -Alo demokrate u vasoj Srbiji crkve i imovina pripadaju drzavi,raspitajte se ,ipak ovo vam nije Srbija, ai ovo bi trebala biti duhovna ustanova kojoj materijalizam nista ne znaci- KOMUNSTI BILI STE U PRAVU ,SVAKA CAST!!!!!!!!11
Crkvenjak

10. 12. 2019 - 13:43

A sto vi predlazete kako da to izgleda? Imate li vi ikakav predlog ili samo mlatinjate?
iko

10. 12. 2019 - 13:54

Bolje i više ćemo imat od tebe ako se baviš poljoprivredom , nego što kradeš magistarski. Ti bi i Crnu Goru da nam ukradeš.
DanaS

10. 12. 2019 - 13:57

Sram te bilo, Bečiću! Sram i stid! Ima li Crnogoraca u " Becicevoj" srbocetnickoj? Ako ih ima napustice ovu srbijansku partiju! Bilo bi posteno da to sad urade. Plagistar je uvijek plagistar, ocekivano je da ce prevariti i mlade Crnogorce. Izadjite, djeco, iz ove DF2 partije, nije to za vas!!!
Građanka

10. 12. 2019 - 14:27

"Mi čuvamo i hramove, i džamije i katedrale,! A, nemojte nas braćo čuvati, izgibosmo!
Bijeli Pavle

10. 12. 2019 - 15:33

Fala ti Crna Goro sto ne pripadam genocidnom srpskom naridu
Plagistar

10. 12. 2019 - 14:59

Djeca 7-og bataljona ni makac od jeftinog, srpstvom motivisanog populizma. Pratite SDP. Ni rijeci
Opa evo pravog lica

10. 12. 2019 - 15:00

Cetnicic naravno, pokusava da sakrije srpstvovali mu bljesne ko kroz pocjepane gace
Ivan

10. 12. 2019 - 15:00

Pa da li oni misle da bi bolje prosli ako bi se izbori odlozili!? Hahaha smijesni su.
TEMSI

10. 12. 2019 - 15:16

Razočaran - Najzad i Bećko otkri karte! Uzalud sam se nadao da će nove ptice propjevat? Znači srpstvo je uveliko otrovalo Crnu Goru.
daki

10. 12. 2019 - 15:57

sADA SU SE ODALE VELIKE DEMOKRATE , ONI SU IPAK LIKOVI KOJI VOLE VISE DRUGU DRZAVU I OSNOVNA MISAO IM JE SRPSTVO - KRAJ . HVALA ,MISLIO SAM DA STE IPAK MALO ISPRED DF I OSTALIH -NIKADA VISE !!!
Kotoranin

10. 12. 2019 - 16:11

Jednom četnik, vazda četnik!!!
danilo s.

10. 12. 2019 - 16:46

Demagogija je opasna po svaku demokratiju. A Bečićivoj demagogiji nema ravne u CG. On svjesno, sa dubokim ubijedjenjem, priča priče za koje zna da su laž, onima za koje zna da su dovoljno glupi da mu vjeruju – svojim pristalicama. I ovdje lupeta o “tradicionalnim” crkvama i vjerskim zajednicama. Što je znači “tradicionalan”? - oduvijek uobičajen, već naraštajima isti, nepromijenjen.” SPC nikako ne može biti “tradicionalna” crkva u CG. On je prisutna u CG tek od 1920 godine, a prije nje Pravoslavna crkva u CG je bila autokefalna Cetinska mitropolija sve do 1920 g.. Nema nikakvih osnova da obnovjena CPC ne bude “tradcionalna crkva” u CG. Posebno što je SPC strana, okupaciona, Crkva - čije je sjedište u Beogradu. Pravoslavci su i Crnogorci i Srbi. Dakle, država - i novi Zakon - ne ugrožava Pravoslavlje. Ono što demagoge i velejsrpske klero-fašiste poput Bečića brine je što se najzad uredjuju i crkveno-imovinska prava u CG. Zakon je usaglašen sa Evropskim zakonodavstvom.
Sedmobataljonski pilici!

10. 12. 2019 - 17:57

Sto me najvise boli je da moji BOSNJACI clanovi ove "stranke" ne vide ko su Aleksa Becic I ostali skriveni cetnici! BS,Liberali, SD I DPS su garanti mira I sklada dok su ovi instrumenti Velje Srbije.
TEMSI

11. 12. 2019 - 11:13

Sramota Vam je gospodine sedmobataljonski, što zaobilaziš SDP, koja je jedina od osnivanja do danas na braniku naše domovine Crne Gore. BS,SD Liberali i DPS su za CG radi ličnih interesa, a ne iz interesa boljitka čitavog naroda CG.
a ovo ne prenosite

10. 12. 2019 - 19:03

Da li akumulacija bogatstva u Crnoj Gori pokazuje evropske vrijednosti? Je li to neko s kim želimo da dijelimo našu suverenost? Bogatstvo u Crnoj Gori koncentrisano je na 10 ili 12 porodica. Zbog toga želimo ponovo da pročitamo i prekontrolišemo pravila o proširenju. To je postalo više štrikliranje nego stvarni napredak", rekao je Timonije u Skoplju na skupu koji je organizovao “Civil Rights Defenders”, prenio je portal “Europeanwesternbalkans.com
Zalutao si ovdje

10. 12. 2019 - 21:07

Ovo je osnivac tog portal: "Serbian Business Registers Agency"
Montenegrina

10. 12. 2019 - 19:50

Da ste zavrsili to obrazovanje da niste plagijatori i da se lazno ne predstavljate kao crnogorci,znali biste da samostalnost jedne drzave podrazimijeva i to da se i crkva zove njenim a ne imenom tudje drzave.U svim drzavama svijeta drzava je vlasnik manastira i crkaba na svojoj teritoriji uglavnom pa zasto bi crnogorci klecali pred ekspoziturama tudje drzave a ne svoje crnogorske?Vi ste neznaveni mrzitelji svoje drzave i ne znsm cime vi mozete ucrnjivati mislim da je situacija obrnuta nego vi to ne vidite
joko*

10. 12. 2019 - 19:55

To će biti velika tragedija, ako predstavnici resavske škole više neće učestvovati u radu odbora. Poslanici vladajuće većine nesmiju dozvoliti, da ih bilo ko ucjenjuje,po cijeni bilo čega. Spavale su demokrate kao mečkedugo vremena,pa bi sada da se malo potrude. Znaju oni kako će proći na sledećim izborima,pa ajde malo da talasamo. Neće se niko upecati na četničke trikove.
djavolu na rep

10. 12. 2019 - 20:20

Eto toliko KARIKATURALNOSTI BEČIĆEVE " DEMOKRATIJE"... Nijesu me iznenadili. Imam samo jedno pitanje: Ima li Crnogoraca u toj " Demokratiji" jednog plagijatora i kompleksaša do zla boga? Ako ima, onda svoje srušene mladalačke iluzije neka pokažu i isprave kao ljudi u drugoj nekoj opciji, da ne ostanu zaribljeni u DF2 partiji " šeseljevskog" podmlatka, pelcovanog nedje po kaldrmi beogradskih ćoškova... Ne srljajte za ovim uobraženim, napuvanim lokalcima s čokoladicama uvijenim u crvene mašnice pionira koji DEFINITIVNO NE ZNAJU PUT prema majci domovini vec ga traže preko osvjedocenih okupatora.
Mladen

11. 12. 2019 - 12:35

Vladajuca garnitura jednostavno nema ljude koji ce da salju komentare na ovaj portal iz uvjerenja. Isti ljudi komentare daju u njihovu korist koji su naravno placeni za to. Svima je jasno sta vlast oce jos vecu vlast i kontrolu. Mitropoliju ne kontrolisu a htjeli bi. Njihov kraj jedino moze da dodje ako se ukljuce relevantni zapadni centri moći i pomognu nama da maknemo ove lopove koji nas uništiše potpuno. Ugled u svijetu nam uništiše svojim kriminalom koji je očigledan njima na zapadu postao. Nadam se da ce nam pomoci da ih maknemo.
Novi komentar