Poslanik DPS-a o odluci Demokrata da napuste Odbor

Nikolić: Jeftina kalkulacija da se otmu nacionalistički glasovi DF-a (VIDEO)

Današnja sjednica Odbora za sveoubuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, pokazala je zapravo da na opozicionoj strani političke scene, dominantno od strane Demokratske Crne Gore, ne postoji dovoljan nivo ozbiljnosti i zrelosti da se postignu ozbiljni politički kompromisi, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miloš Nikolić.
Objavljeno: 10. 12. 2019 - 16:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Dakle, napuštanje rada u Odboru zbog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnog položaja vjerskih zajednica, predstavlja jedan običan alibi i predstavlja zapravo pokušaj da se steknu neki jeftini  politički poeni i da se otme dio, prije svega nacionalističkih glasova i nacionalističkih struktura, od strane Demokratskog fronta. Ovakva jeftina politička kalkulacija, zapravo će voditi u jednu dugotrajnu političku štetu koju će trpljeti kolege iz Demokratske Crne Gore, ali to je nešto što je njihova odgovornost, a ono što je naša poruka jeste da se jezikom ucjena neće i ne može razgovarati sa DPS-om i sa vladajućom većinom“, saopštio je Nikolić.

Ono što se danas desilo, prema njegovim riječima, zapravo predstavlja finalnu fazu opstrukcije ovog procesa.

„DPS će narednih dana izaći s jasnim stavom povodom daljeg događaja vezano za ovo važno strateško pitanje kakva je reforma izbornog zakonodavstva“, poručio je Nikolić.

Komentari: 9

Katunjanin

10. 12. 2019 - 18:30

A sto si ti ocekivao Nikolicu? Pa sva politicka aktivnost opozicije je obicno sibicarenje. Ja neznam jeli drugi ali ja licno nijesam ni cuo ni procitao jedan jedini konstruktivni predlog opozicije nastao iz rada i angazovanja da se dodje do nekog scenarija osim da se nekako dokopaju vlasti ne radeci nista do davanja saopstenja i emitovonja uvreda.
Lidija

10. 12. 2019 - 18:31

Ko ovu opoziciju podrzava veliki je prijatelj DPS.
Niksicanka

10. 12. 2019 - 19:23

Nije to opozicija ni vlasti, ni DPSu, no Državi Crnoj Gori i Crnogorcima kao drzavotvornom narodu. Liše nejolike manje partije, koje ni same ne znaju što hoce, opozicija je srbijansko-cetničko- ruska ruka u unutrašnjim pitanjima naše države. Toj i takvoj ruci koja je pružila prste u naše oko zdušno svakojako pomaže Srpska crkva, koja je sebi dala pravo da srbizuje sve pravoslavne Crnogorce i prisvoji svu kultrnu baštinu koju su milenijum stvarali Crnogorci na svom dosudjenom ognjistu. Prema tome, Nikoliću, neophodno je otvoriti oči našem narodu i spriječiti ovo kamikazno udaranje na TEMELJE OVE DRŽAVE. Zakone u šake i zaustavite GENOCID nad Crnogorcima!
Opozicija

10. 12. 2019 - 20:35

Najveća opozicija jednoj državi Crnoj Gori je lopovluk i neznanje, pa to bilo u vlasti ili opoziciji. Mi očigledno nemamo ni lopova ni neznalica, dok ima rodoljuba i izdajnika, tj. partizana i četnika.
cg bluz

11. 12. 2019 - 00:52

Za pocetak je DOVOLJNO DA IZDAJNIKE ..POSALJEMO KOD POMAJKE...
Bodin

10. 12. 2019 - 21:58

Dobro si ih procitao Nikolicu !
Jasno?

11. 12. 2019 - 06:48

Što drugo očekivati od nacionalističke prosrpske opozicije. Za njih ljudi postoje samo zato da ih postroje u srpski tor. Milije su im tudje splačine nego domaći hljeb.
Rale

11. 12. 2019 - 11:26

Eto odlican okvir za kompromis. DPS povuce predlog zakona o vjerskim zajednicama a Demokrate zavrse prijedloge I pomognu u uzglasavanju no ih zakona. Pa ce biti vremena oko izglasavanje ovog zakona o vjerskim zajednicama. U protivnom svi ce znati u CG da je DPS nlametnuo ovu temu da bi srusio dogovor oko izbornog zakonodavstva I prebacio lopticu na teren nestabilnosti svadja I podjela. Ovo je potpuno jas o. Ako DPS ne odustane od sadasnjeg prijedloge zakona to ekplicitno znaci da dDPS ni po koju cijenu ne zeli izglasavanje izborni zakona iako se javno pomami da se izglasaju zakoni.
TEMSI

11. 12. 2019 - 18:28

Ovaj Miloš izgleda ne može da spava od šekiracije što će Demokrate preuzeti nešto članstva od DF-a. I jedni i drugi su protiv CG stim što su demokrate blaže i kulturnije sprovode svoje ciljeve.
Novi komentar