Sud odbio zahtjev da Aleksiju puste uz kauciju, sumnja se da ju je momak uvukao u posao sa drogom

Sud u Australiji odbio je zahtjev za puštanje iz pritvora uz kauciju Aleksije Vračar (24), uhapšene zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je organizovala trgovinu drogom. Ukoliko se dokaže da je Aleksija učestvovala u švercu droge, prijeti joj dugogodišnja robija, a za 30. januar zakazano je saslušanje na kome će se izjasniti o optužbama.

Objavljeno: 10. 12. 2019 - 17:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Banjalučanka Aleksija Vračar završila je iza rešetaka nakon što su je australijski istražitelji povezali sa švercom "ajsa" (metil-amfetamina), a zatim pretresli njen stan u kome je pronađena pozamašna svota novca, oružje i droga.

U stanu u zapadnom Sidneju koji je koristila zaplijenjeno je 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu i lažne dokumente

Na osnovu toga, pravosudni organi Australije, osim za trgovinu narkoticima, terete je i za nezakonito posedovanje oružja i za posjedovanje falsifikovanih isprava, na osnovu kojih je osnovala četiri preduzeća, koja su služila kao paravan za uvoz narkotika, što dodatno otežava njenu situaciju.

Njeno hapšenje usledilo je dva mjeseca nakon što je granična policija otkrila 768 flašica čili sosa dopremljenih iz SAD, u kojima je, umjesto sosa, bio metil-amfetamin. Ispostavilo se da se firme koje uvoze čili sos vode na njeno ime.

aleksija-2

Pored Aleksije Vračar, osumnjičena su i četvorica muškaraca. Prema pisanju australijskih medija, trojica su imala zaduženje da prebacuju narkotike iz jednog u drugo skladište, dok je zadatak četvrtog bio da koristeći lažna dokumenta iznajmljuje stanove, koje su koristili pripadnici grupe.

U narko-biznis je uvukao momak?

U medijima su se pojavile neprovjerene informacije da je Aleksiju Vračar iskoristio njen momak, tako što ju je natjerao da otvori firme koje će biti paravan za uvoženje droge. Da li se njegovo ime našlo na spisku uhapšenih, zasad nije jasno, ali su se na njenom Fejsbuk profilu potegle rasprave o tome da li je kriva ili ne, da li je obmanjena i kakva je sudbina čeka.

Komentari: 0

Novi komentar