Žiri odlučio

Vujošević, Savićević i Bemaks dobitnici Nagrade „19. decembar“

Žiri za dodjelu nagrade „19. decembar“, donio je na večerašnjoj sjednici odluku da ta nagrada za 2019. godinu pripadne Darku Vujoševiću, Dejanu Savićeviću i kompaniji Bemaks.
Objavljeno: 11. 12. 2019 - 18:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Darko Vujošević je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, posthumno nagrađen zbog nesvakidašnjeg herojskog čina – žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, dobio je nagradu za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta.

Kompanija Bemaks iz Podgorice, nagradu je dobila za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu.

„Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ʼ19. decembarʼ podnijeti su predlozi za 13 kandidata, od kojih je 12 ispunilo formalno – pravne uslove za dodjelu Nagrade. Žiri je odluku o dodjeli nagrade donio tajnim glasanjem”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Žiri su činili prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Komentari: 4

Matan

11. 12. 2019 - 20:37

Rado bih vidio obrazloženje za "velika" djela Savićevića, grobara crnogorskog fudbala!
Objektivni

12. 12. 2019 - 00:15

Takodje ... Nagrada sto se sa 16og mjesta na svijetu spustio na 70to . Ima li iko da mu kaze da je bio sjajan fudbaler . Najveci. Ali je predsjednik FSCG najgori. Kad sujeta i licni interes nadjaca kolektivni dolazi do katastrofe. I onda kod nas naravno slijede priznanja. No , ne brinite. Moze Dejo i gore od ovoga.
lolo

12. 12. 2019 - 06:16

Ovo recikliramo Savicevica ?? Poznaje nam se po poziciji repke. Otkaz ili da sam da ostavku, kad je i koliko jhe dlosta ????
zoro zagarcanin

16. 12. 2019 - 19:03

prvi predlog je uredu,za Deja kakav je uspjeh postigla reprenzetacija,svaka cast geniju za postignute rezultate,kao fudbaleru.Bemaks nagrada sto je rekonstruisan bazen,smijesno.Ziri nije trebao dodjeljivat ovakve nagrade,uzas kad nije bilo boljih predloga.Ovo se ne odnosi za nesrecnog momka ,koji je svoj zivot zrtvovao ,da bi spasio drugog.
Novi komentar