Uručenje priznanja 16. decembra u Kotoru

Željko Bato Banićević i Dejan Nilović dobitnici Zlatne kacige

Automobilisti Željko Bato Banićević i Dejan Nilović su ovogodišnji  dobitnici Zlatne kacige, saopšteno je Portalu Analitika iz AMSK "Podi - Herceg Novi".
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Svečanost povodom proglašenja najboljih za prvenstvo u brdskim trkama 2019., u organizaciji Auto-moto sportskih klubova Crne Gore biće održana 16. decembra u Kotoru (P.C. Vukšić).

Nagrada Zlatna kaciga za ovogodišnju trkačku sezonu biće uručena automobilistima Željku Batu Banićeviću (AMSK Kotor/ klasa 1200E) i Dejanu Niloviću (Nilović racing/ klasa 1400A).

zeljkobanicevic2Legendarnom crnogorskom i jugoslovenskom vozaču Željku Batu Banićeviću, ujedno i najtrofejnijem, ovo će biti osma Zlatna kaciga. 

Uoči uručenja nagrade Banićević je kazao da je ovo priznanje za njega jednako važano kao i sva prethodna.

“Moram priznati da su mi sve osvojene nagrade, kao i ovogodišnja na poseban način značajne i važne. Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje za sav moj dosadašnji rad, ali i, bez obzira na moje dugogodišnje iskustvo, kao podstrek za dalje, jer ovo je sport kojim se, ne mogu samo reći, bavim već  kojim živim”, poručio je Banićević.

Dejan Nilović ne krije zadovoljstvo, jer je , kako je kazao, predstojeća nagrada potvrda njegovog kontinuiranog i napornog rada.

"U ozbiljnoj konkurenciji kakva je bila na ovogodišnjem prvenstvu Auto-moto sportskih klubova Crne Gore, biti nagrađen Zlatnom kacigom je velika čast, ali i velika odgovornost. Nagrade ne služe samo kao potvrda prethodnom radu i trudu, već podstiču i obavezuju na dodatno zalaganje i samopotvrđivanje u predstojećoj takmičarskoj sezoni”, izjavio je Nilović.

Podsjećamo, prošlogodišnji, ujedno i najmlađi, dobitnik Zlatne kacige, ali i rekorder staze na svim trkama u svojoj klasi, je Marko Adžić. 

Predstojeću sezonu brdskih auto trka, u maju naredne godine, tradicionalno će otvoriti BAT Podi – Herceg Novi. Nakon Poda, uslijediće Kotor, Glava Zete, Lovćen, Pljevlja i Dubrovnik.
 

Komentari: 1

Marko

12. 12. 2019 - 12:26

Srećno...
Novi komentar