Vlada saopštila na Tviteru

Srušen nelegalni objekat u maslinjaku, izvođač uhapšen

Vlada Crne Gore saopštila je danas da je srušen nelegalni objekatu maslinjaku Bašbuljuk, a da je izvođač radova prekjuče uhapšen.
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 15:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Dva dana nakon donijetog Rješenja već danas srušen nelegalni objekat u maslinjaku Bašbuljuk gdje je 2018. u požaru stradalo 1.000 stabala maslina. Izvođač radova je prekjuče uhapšen”, navedeno je na Tviter nalogu Vlade.Maslinjak se nalazi u opštini Ulcinj.

Iz MORT-a podsjećaju da je gradnja bez zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo i upozoravaju da će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa.

Administrativno izvršenje Rješenja o uklanjanju objekta započelo je u 13.00 sati i završeno za oko 30 minuta.

"Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđenoje da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije", navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Dana 13. novembra završen je inspekcijski nadzor i zapisnički je naložena zabrana izvođenja daljih radova.

Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu, odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta.

U odnosu na navedeno, podnijeta je krivnična prijava protiv lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podsjeća da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

"I ovog puta ističemo da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina", saopšteno je iz MORT-a.

S obzirom na to da ovakva gradnja trajno mijenja i uništava prostor i direktno utiče na smanjenje kako sadašnjih, tako i budućih razvojnih mogućnosti i uzrokuje posljedice krupnih razmjera Ministarstvo održivog razvoja i turizma će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa.

 

Komentari: 3

Komsija

12. 12. 2019 - 15:24

A Cedo Popovic iz Carina doo u Kumboru i Bijeloj sve je izgradio bez dozvole....gradi u danas u Bijeloj i na kopnu i na moru...oVi iz Morskog dobra ga prijavljuju alu njega briga. Sve ima i na site JPMD. Ko ga štiti. ..selektivna pravda.
[email protected]

12. 12. 2019 - 15:31

Vlada bi trebala biti prema svima jednaka. Amfilohije pravi dje mu padne na pamet iniko ga ne dira. Stamota.
Wikiliks,Vrbas

12. 12. 2019 - 19:06

A Rumija? Nije ni to daleko.
Novi komentar